SÜPER LİG

Altınlar Hollanda ve Rusya'ya gitti

32. Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda açık su 5 kilometre takım yarışı ve senkronize yüzme yarışları yapıldı.

Altınlar Hollanda ve Rusya'ya gitti
Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 32. Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda açık su 5 kilometre takım yarışında Hollanda, senkronize yüzmede ''duet free'' dalında da Rus takımı birinci oldu.

Açık su 5 kilometre takım yarışında Ferry Weertman, Marcel Schouten, Sharon van Rouwendaal'dan oluşan Hollanda ekibi 55:47.8 derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu.

Gümüş madalyayı 56:05.5 derecesiyle Yunanistan ekibi, bronz madalyayı da 56:14.4 dereceyle Alman takımı elde etti.

Senkronize yüzme müsabakalarında ''duet free'' dalındaki final yarışında ise Swetlana Kolesnitschenko ve Daria Korobowa'dan oluşan Rus ekibi, toplam 96.1000 puan alarak birinci oldu. Bu sonuçla altın madalyayı Rus ekibi elde etti. Kolesnitschenko daha önce bu dalda birlikte yarıştığı Swetlana Romaşina ile dünya şampiyonu olmuştu.

Gümüş madalyayı 92.900 puanla Ukrayna kazanırken, bronz madalyayı da 92.1667 puanla yarışı üçüncü sırada tamamlayan İspanyol ekibi aldı.

''Duet free'' dalında Türkiye Senkronize Milli Takımı'nda yarışan Defne Bakırcı ve Mısra Gündeş ön elemeleri geçememişti.

Şampiyonada açık su ve senkronize yüzme yarışları yarın sona erecek. 18-24 Ağustos tarihlerinde ise yüzme ile kule ve tramplen atlama müsabakaları yapılacak.

Türkiye Senkronize Milli Takımı, bu akşam ''takım free'', yarın da ' "free combination" dallarında final yarışında mücadele edecek.

32. Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda 45 ülkeden 900'ün üstünde sporcu yarışıyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER