SÜPER LİG

TFF, VAR'ın çalışmama sebebini açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden VAR'da yaşanan kesinti ile ilgili açıklamada bulundu.

TFF, VAR'ın çalışmama sebebini açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden Fenerbahçe-Medipol Başakşehir maçında VAR'da yaşanan kesinti ile ilgili açıklamada bulundu.

Süper Lig'de dün akşam oynanan Fenerbahçe-Başakşehir maçında VAR'da kesinti olmuş ve tam o anda Başakşehir'in golü gelmişti. Yan hakemin ofsayt bayrağını kaldırması sonrası ise Ali Palabıyık sistem olmadığı için VAR'a bakamamış ve golü iptal etmişti.

Tartışmalı pozisyon için VAR kuralları ne diyor?


ELEKTRİKLER KESİLDİ VAR DEVRE DIŞI KALDI...TFF, sarı-lacivertli ekibin Başakşehir'i konuk ettiği maçta VAR'ın elektrik kesintisinden dolayı devre dışı kaldığı ifade edildi.

TFF'nin konuyla ilgili açıklaması şöyle; "Süper Lig'in 8. haftasında Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Kompleksi'nde oynanan Fenerbahçe-Medipol Başakşehir müsabakasında Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) ile ilgili bir kesinti yaşanmıştır.

Söz konusu müsabakada; stadyum dışında bulunan naklen yayın araç alanındaki VAR teçhizatına enerji veren kesintisiz güç kaynağında yaşanan arıza, kamera görüntülerinin aktarımını yapan medya taşıma cihazının kapanmasına neden olmuş, cihazın yeniden aktif hale gelmesi için gereken süre nedeniyle 5 dakika 40 saniye boyunca VAR sistemi devre dışı kalmıştır. Konuyla ilgili çalışmalar ivedilikle başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız."

Türkiye Futbol Federasyonu

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER