MİLLİ TAKIM

İzlanda Türkiye maçının golleri ve geniş özeti

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu dördüncü maçında İzlanda'ya 2-1 yenilerek grubundaki ilk mağlubiyetini aldı.

Aliye Tulum
Aliye Tulum[email protected]
İzlanda Türkiye maçının golleri ve geniş özeti

Laugardalsvöllur Stadı'nda oynanan maçta İzlanda'ya 3 puanı getiren golleri 21. ve 32. dakikalarda Ragnar Sigurdsson atarken, A Millilerimizin tek golü 40. dakikada Dorukhan Toköz'den geldi.

Gruptaki ilk yenilgisini alan A Milli Takımımız 9 puanda kalırken, İzlanda ise puanını 9'a yükseltti.

İZLANDA: 2-1 :TÜRKİYE

Ve karşılaşma İzlanda'nın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi. Böylece Türkiye, dördüncü maçlar sonunda gruptaki ilk yenilgisini aldı.

91.dk: Zeki Çelik, kısa mesafeden topun göğsüne sert bir şekilde çarpmasıyla yerde kaldı. Hakem oyunu durdurdu ve sağlık görevlilerini sahaya davet etti.

90.dk: Karşılaşmanın sonuna en az beş dakika uzatma ilave edildi.

89.dk: TÜRKİYE GOLE ÇOK YAKLAŞTI! Güven'in sol kanattan yaptığı ortasına ceza sahasında Hakan Çalhanoğlu kafasını vurdu, kaleci son anda parmaklarının ucuyla topu kornere çelebildi.

85.dk: İZLANDA'DAN TEHLİKE! Gylfi Sigurdsson'un kullandığı serbest vuruşta arka direkte Ragnar Sigurdsson yine bomboş kaldı. Bu defa kafa vuruşu üstten auta gitti.

82.dk: Hasan Ali'nin Sigdorsson'a yaptığı faulün ardından İzlanda sağ kanattan serbest vuruş kullanacak.

78.dk: TÜRKİYE GOLE ÇOK YAKLAŞTI! Hakan Çalhanoğlu'nun serbest vuruşunda arka direkte bomboş bir şekilde topla buluşan Merih'in şutu üstten auta gitti.

72.dk: Hakan Çalhanoğlu'nun ceza yayı üzerinden şutu auta gitti. Hakan korner itirazlarında bulunsa da hakem aldırış etmedi.

68.dk: İzlanda'da Skulason kendini yere bıraktı. Hakem oyunu durdurdu.

67.dk: Hakan Çalhanoğlu ceza sahasına doğru koşu yapan Burak Yılmaz'a uzun bir top gönderdi ama Burak yetişemeyince top auta gitti.

66.dk: Abdülkadir oyuna girdikten sonra sağ kanada geçti. Buna karşın sık sık kendini merkeze de atıyor.

63.dk: Türkiye'de ikinci oyuncu değişikliği... İrfan Can Kahveci'nin yerine Abdülkadir Ömür oyunda.

60.dk: Türkiye bu dakikalarda İzlanda kalesindeki baskısını artırmış durumda.

58.dk: Yusuf Yazıcı'nın kaybettiği topun ardından Gylfi Sigurdsson, driplingle ceza sahasına doğru sokuldu. Ceza yayının üzerinden çektiği şut ise yandan auta gitti.

56.dk: Gylfi Sigurdsson'un kullandığı frikik üstten farklı şekilde auta gitti.

55.dk: Türkiye'de Kaan Ayhan, Bjarnason'a yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

52.dk: Türkiye'de Burak Yılmaz hakeme itirazının ardından sarı kart gördü.

51.dk: TÜRKİYE GOLE ÇOK YAKLAŞTI! Hakan Çalhanoğlu'nun yaklaşık 30 metreden kullandığı serbest vuruşu direğin yanından az farkla auta gitti.

48.dk: Yusuf Yazıcı, topsuz oyunda rakibinin müdahalesinin ardından yerde kaldı. Hakem önce oyunu devam ettirdi, ardından topun taca çıkmasıyla durdurdu. Yusuf da ayağa kalktı.

47.dk: İZLANDA'DAN TEHLİKE! Gylfi Sigurdsson, yaklaşık 30 metreden şut açısı buldu. Vuruşunda top direğin yanından dışarı gitti.

46.dk: Türkiye ikinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başladı. Kenan Karaman'ın yerine Yusuf Yazıcı oyuna girdi.

Ve ikinci yarı İzlanda'nın santrasıyla başladı.

Ve ilk yarı İzlanda'nın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda tekrar birlikte olacağız.

45.dk: Karşılaşmada ilk yarının sonuna en az bir dakika uzatma ilave edildi.

44.dk: İZLANDA'DAN TEHLİKE! Sol kanattan kullanılan taç atışında ön direkte bomboş bir şekilde buluşan Arnason'un kafa vuruşunu kaleci Mert son anda çeldi.

41.dk: Türkiye maç boyunca ilk defa birkaç dakika boyunca İzlanda üzerinde baskı kurmuştu. Neticesini de golle aldı.

40.dk: TÜRKİYE GOLÜ BULDU! İrfan Can'ın kullandığı köşe vuruşunda ön direkte kafa vuruşunu yapan Dorukhan, topu ters direkten ağlarla buluşturmayı başardı.

37.dk: İzlanda şu ana kadar kanatları ve iç koridorları çok iyi kullandı. Birçok pozisyonda son çizgiye kadar inip içeri çevirdikleri toplarla tehlikeler yarattılar.

31.dk: İZLANDA'DAN BİR DURAN TOP GOLÜ DAHA! Gylfi Sigurdsson'un kullandığı köşe vuruşuna ceza sahasında Bjarnason kafayı vurdu. Arka direğe doğru hareketlenen topa yine Ragnar Sigurdsson vuruşunu yaptı; kendisinin ve takımının ikinci golünü attı.

29.dk: İZLANDA GOLE YİNE ÇOK YAKLAŞTI! Ceza sahasında oluşan karambolde Merih'in ters vuruşu kaleye doğru yönelirken Mert Günok son anda uzanıp parmaklarıyla topu kornere çeldi.

27.dk: Türkiye'nin şu ana kadar rakip kaleye isabetli bir şutu bulunmuyor. İzlanda'nın ise 4 isabetli şutu var.

25.dk: Hakan Çalhanoğlu, sol kanattan savunma arkasına sızan Hasan Ali'nin önüne doğru uzun bir pas yolladı. Ama maçın hakemi Hasan Ali'nin ofsaytta olduğuna karar verdi.

23.dk: İZLANDA YİNE TEHLİKELİ GELDİ! Hazırlıksız yakalanan Türkiye savunması, arkaya atılan pasa engel olamadı. Bjarnason, kaleci Mert ile karşı karşıya kaldı. Ama vuruşunda Mert gole izin vermedi. Ardından seken topu parmaklarıyla kornere çeldi.

20.dk: İzlanda 1-0 öne geçti.

19.dk: Ceza sahasının sağ çaprazında Hasan Ali, Sigurdsson'a bir faul yaptı. İzlanda tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

16.dk: Merih şu ana kadar çok başarılı müdahalelerde bulundu. Çok iyi bir maç başlangıcı.

15.dk: İlk 15 dakikada her iki takımın da isabetli şutu bulunmuyor.

14.dk: İzlanda'nın kullandığı köşe vuruşunun ardından kaleci Mert'e faul yapıldı.

13.dk: İzlanda'da Gunnarsson ceza sahasına driplingle sokuldu, son çizgiye kadar indi, içeriye yerden çevirdiği topu Merih kornere gönderdi.

11.dk: İzlanda, Dorukhan'ın orta sahada kontrol edemediği topun ardından bir hızlı hücum gerçekleştirdi. Ama Türkiye'nin geriye iyi koşmasıyla tehlike büyümeden önlendi.

9.dk: İlk 10 dakikada Türkiye'nin %76'lık topla oynama üstünlüğü bulunuyor.

7.dk: Karşılaşmanın düşük bir tempoda başladığını söyleyebiliriz.

6.dk: İzlanda geriden attığı uzun pasla savunma arkasına sızmak istedi ama Merih müdahalesiyle izin vermedi.

4.dk: Milli Takım'da sakatlıkları nedeniyle oynayamayan Cengiz Ünder'in yerine Hakan Çalhanoğlu, Mahmut Tekdemir'in yerine ise Ozan Tufan ilk 11'de görev alıyor.

3.dk: Türkiye bu dakikalarda kendi yarı sahasında hazırlık pasları yapıyor.

2.dk: İZLANDA ETKİLİ GELDİ! Sigurdsson'un sol kanattan yaptığı ortasına geriden gelen Bjarnason ön direkte vuruşunu yaptı, Mert topu iki hamlede kontrol etti.

Ve karşılaşma Türkiye'nin santrasıyla başladı. 

İLK 11'LER

TÜRKİYE: Mert Günok, Zeki Çelik, Merih Demiral, Kaan Ayhan, Hasan Ali, Ozan Tufan, Dorukhan Toköz, İrfan Can, Kenan Karaman, Hakan Çalhanoğlu, Burak Yılmaz

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

İZLANDA: Halldorsson, Skulason, R. Sigurdsson, Arnason, Hermannson, B. Bjarnason, A. Gunnarsson, Gudmundsson, G. Sigurdsson, Bödvarsson

TEKNİK DİREKTÖR: Erik Hamren

TREND HABERLER
Yorumlar 5 yorum
TREND HABERLER