FUTBOL

2024 Avrupa Şampiyonası'nın ev sahibi belli oldu

UEFA, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak ülkeyi açıkladı. UEFA'da yapılan ve 17 kişinin katıldığı oylama sonucunda EURO 2024'e Almanya ev sahipliği yapacak!

2024 Avrupa Şampiyonası'nın ev sahibi belli oldu

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak (EURO 2024) ülke belli oldu!

Basın mensuplarına kapalı gerçekleştirilen bu oturumların ardından UEFA yönetim kurulu, yaptığı değerlendirme sonrasında düzenlenen törenle EURO 2024'e ev sahipliği yapacak ülkeyi açıkladı.

UEFA'da yapılan oylama sonucunda EURO 2024'ün ev sahibi olarak Almanya seçildi.

ALMANYA

LOBİLERİNE YENİK DÜŞTÜK

Turnuvayı düzenlemek için Almanya ile birlikte adaylığımızı UEFA'ya bildirmiştik. Uzun süredir federasyon olarak EURO 2024 için önemli adımlar attık. Yeni stat projleri gibi birçok alanda standartlarımızı yükselterek girdiğimiz bu yarışta, Almanya'nın lobisine yenik düştük.

Turnuvayı nasıl kazandıklarını Alman taraftar söylüyor

HİÇ OLMADIĞIMIZ KADAR HAZIRIZ

"Hiç olmadığımız kadar hazırız" sloganıyla hazırladığımız tanıtım videosunda, bu turnuvayı ne kadar istediğimizi gösterdik. Ancak UEFA kararını Almanya'dan yana kullandı.

TÜRKİYE

TASARRUF SAĞLAYACAKTIK

Geçtiğimiz günlerde Almanya'nın köklü takımı Borussia Dortmund, AlmnyaFutbol Federasyonu'nun kendilerine maddi anlamda yardımcı olmadığını açıklamıştı.

Öte yandan bu turnuvayı kazanmamız durumunda UEFA'ya 100 milyon euroluk tasarruf da sağlamacağımızı açıklamıştık. Bütün bu durumlar ortadayken EURO 2024 Almanya'ya verildi.

EURO 2024 Almanya'ya neden verildi? UEFA başkanı açıkladı

KİM OY KULLANDI? 

UEFA başkan ve yardımcıları ile UEFA yönetim kurulu üyeleri, Türkiye ile Almanya arasında bir seçim yaparak EURO 2024'ün ev sahibini belirledi.

İşte EURO 2024'e aday statlar!

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, başkan yardımcıları İsveçli Karl-Erik Nilsson, Portekizli Fernando Gomes, Ukraynalı Grigoriy Surkis, İtalyan Michele Uva ve İngiliz David Gill ile UEFA yönetim kurulu üyeleri Polonyalı Zbigniew Boniek, Macar Sandor Csanyi, İrlandalı John Delaney, İsviçreli Peter Gillieron, Fransız Florence Hardouin, Bulgar Borislav Mihaylov, İspanyol Juan Luis Larrea Sarobe, Hırvat Davor Suker, Hollandalı Michael van Praag, İtalyan Andrea Agnelli, İngiliz Ivan Gazidis seçimde oy kullandı.

İŞTE EURO 2024 TÜRKİYE KLİBİ

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER