FUTBOL

TFF'den VAR kayıtlarını isteyen Beşiktaş'a sert yanıt!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe ile oynadığı maçın VAR kayıtları ile hakem, gözlemci ve temsilci raporlarının açıklanmasını isteyen Beşiktaş Kulübü’ne çok sert bir yanıt verdi.

TFF'den VAR kayıtlarını isteyen Beşiktaş'a sert yanıt!

TFF, siyah beyazlı kulübün sezon başında imzaladığı taahhütnameyi hatırlatarak, aleyhlerinde dava açılamayacağını, böyle bir girişimde siyah beyazlıların bunun sonuçlarına katlanacağını dile getirdi.

Siyah beyazlı kulübe TFF’den gönderilen yazıda, müsabaka görevlilerinin raporlarının Futbol Disiplin Talimatı uyarınca disiplin soruşturmalarında delil olarak kabul edildiği belirtilerek, “Raporlar sadece soruşturma kapsamındaki ilgili taraflarla paylaşılmaktadır” denildi.

Mevcut uygulama sürecek

TFF, Beşiktaş’ın açıklanmasını talep ettiği VAR kayıtlarıyla ilgili olarak da, “IFAB’ın VAR Uygulamaları El Kitapçığı’nın VAR kayıtlarının kamuoyu ile paylaşılmayacağına ilişkin düzenlemelerine göre, VAR kayıtları sadece eğitim amaçlı kullanılmaktadır.

VAR kayıtlarının paylaşılmamasını tavsiye eden IFAB, bu husustaki nihai kararın ülke federasyonlarına ait olduğunu belirtmiştir. Bu kapsamdaki uygulama Avrupa ülkelerinin büyük bir çoğunluğunda olduğu gibi mevcut şekliyle sürdürülecektir” bilgisini verdi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER