MİLLİ TAKIM

TFF Euro 2016 için prim verdi mi?

TFF, avukat Sedat Vural'ın Milli Takım'a prim verilmemesi yönünde açtığı davayla ilgili olarak kendini savundu.

TFF Euro 2016 için prim verdi mi?

TFF, avukat Sedat Vural'ın, 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılacak A Milli Futbol Takımı'na "beş yüzer bin avro prim verilmesi yönlü kararın iptali" talebiyle açtığı davayı gören mahkemeye, federasyon yönetim kurulunca, futbolcular ve teknik kadroya prim verilmesine ilişkin karar alınmadığını bildirdi. 

Davanın açıldığı Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi, "A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası finallerine en iyi üçüncü olarak katılacak olması dolayısıyla futbolcular ve teknik kadroya beş yüzer bin avro verilmesine ilişkin karar alınıp alınmadığını" federasyondan sordu.

Milli Takım'ın dudak uçuklatan primine dava

TFF'den mahkemeye verilen yanıtta, federasyon yönetim kurulunun bu yönde karar almadığı bildirildi.

TFF avukatınca 21 Aralık 2015'te yazılarak mahkemeye gönderilen cevapta, "A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası finallerine en iyi üçüncü olarak katılacağının belli olmasının akabinde, federasyon yönetim kurulunca futbolcular ve teknik kadroya 500 bin avro verilmesine ilişkin karar alınmadığını bilginize sunarız" ifadesine yer verildi.

Davayı açan avukat Vural, TFF'nin yanıtına ilişkin yazılı değerlendirmesinde, davanın adaletsizliğe ve keyfiliğe karşı "vicdan çığlığı" olduğunu kaydederek, "Kamu işlem ve adaletin toplumsal vicdanda karşılığının bulunması zorunluluğu bu davayla kanıtlandı" görüşünü paylaştı.

Milli Takım primlerini terör mağdurlarına bağışlar mı?

- Dava

Dava dilekçesinde, A Milli Futbol Takımı'nın, grubundan üçüncü olarak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine katılma hakkı elde ettiği hatırlatılmış, yasalarda ödül vermek için Dünya ve Avrupa Şampiyonası'nda ilk 3'e girilmesinin şart koşulduğu savunulmuş, TFF Başkanı Yıldırım Demirören tarafından futbolculara ve teknik kadroya 500 bin avro verileceğinin açıklandığı kaydedilmişti.

Durumun, ödül verme koşullarına uymadığı savunulan dilekçede, futbolculara ve teknik kadroya beş yüzer bin avro verileceği kararının iptali ile ihtiyaten tedbir kararı verilmesi talep edilmişti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER