FUTBOL

Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe kararı

Fenerbahçe'nin TFF Tahkim Kurulu'na yaptığı 'kulüp harcama limiti' ile ilgili Tahkim Kurulu kararı verdi. Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'nin yaptığı itirazı Sicil Kurulu'na geri gönderdi.

Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe kararı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Süper Lig'in ikinci yarısına hazırlanırken Antalya Belek'te basın düzenleyip orada konuya ilişkin ilk açıklamalarını yapmıştı.  Harcama limitlerinin hesaplanma yöntemine de itiraz ettiklerini aktaran Ali Koç şu ifadeleri kullanmıştı;

"Faiz giderleri sadece futbol operasyonlarını kapsıyor. Yani futbol operasyonlarından kaynaklı kredilerin faizinden bahsediyoruz. Ancak anapara ödemeleri, hem futbol hem de derneğin kredilerinin anapara ödemelerini kapsıyor. Aynı kredilere ait faiz ve anapara harcamalarının limitlerinin farklı bir şekilde hesaplanmasının hukuki ve finans tekniği açısında kabul edilebilir olmadığını ifade ettik. TFF Tahkim Kurulu reddetti. Bir nebze anlayışlı karşılıyorum. Müthiş bir kamuoyu baskısı var. Tam da reddedilen başvurumuz bu. Harcama limitleriyle ilgili artış başvurusunu ise TFF Sicil Kurulu'na yaptık."

Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin başvurusuna cevap geldi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu'ndan, Fenerbahçe'nin bu başvurusuna cevap geldi. Alınan karara göre Tahkim Kurulu başvurunun neticesinin belirlenmesi için Sicil Kurulu'na başvuruyu geri gönderdi. Olağanüstü toplanan Tahkim Kurulu'nun yaptığı duruşmada Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Başkanvekili Semih Özsoy'un sözlü ifadeleri alındı. 

Tahkim Kurulu'nun dosya kapsamında aldığı karar şu şekilde;

Fenerbahçe Futbol A.Ş.'nin Kulüp Lisans Kurulu'nun 17.01.2020 tarihli kararına itirazı incelendi. Duruşma için tayin edilen, 21.01.2020 Salı günü saat 17:00'de Fenerbahçe A.Ş. Kulübü Başkanı Ali Yıldırım KOÇ, Başkan Vekili Semih ÖZSOY Kulüp vekilleri Av. Alper PİRŞEN, Av. Özge TOKARLI GÜNDÜZ ve Kulüp görevlisi (CFO) Serdar YILDIZ'ın hazır olduğu görüldü, sözlü beyanları alındı. Tüm dosya kapsamında yapılan müzakere neticesinde; alınan ara kararların gereği yerine getirildikten sonra dosyanın karara bağlanmasına, oybirliği ile,

Karar verilmiştir.

TFF Tahkim Kurulu

Sonuç olarak Sicil Kurulu'nun vereceği karar bekleniyor. Sicil Kurulu'nun kararı doğrultusunda dosyanın sonuç alacağı oybirliği ile kabul edildi.

TREND HABERLER
Yorumlar 3 yorum
TREND HABERLER