FUTBOL

Servet Çetin Fransız basınına çarpıcı itiraflarda bulundu

37 yaşındaki eski milli yıldız Servet Çetin, Fransız basınına Fenerbahçe ve Galatasaray günleri, Aziz Yıldırım, Fatih Terim, EURO 2008, Arthur Zico, Alex de Souza ve Şampiyonlar Ligi günlerine ilişkin çarpıcı itiraflarda bulundu.

Servet Çetin Fransız basınına çarpıcı itiraflarda bulundu

A Milli Takım'ın eski stoperi Servet Çetin, Fransa'da yayım yapan Weeplay adlı internet sitesinden Atakan Anıl'a verdiği röportajda birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

37 yaşındaki eski futbolcu; Fenerbahçe ve Galatasaray günleri, Aziz Yıldırım, Fatih Terim, EURO 2008, Arthur Zico, Alex de Souza ve Şampiyonlar Ligi günlerine ilişkin itiraflarda bulundu. İşte Servet'in o sözleri:

"Galatasaray, Fabio Pinto artı Para teklif etti"

"Denizlispor'la iki yıllık kontratım vardı ama ilk yılın sonunda teklifler aldım. Sadece Fenerbahçe değil, Galatasaray da beni transfer etmek istiyordu. Denizlispor'a Pinto artı bir miktar para önerdiler. Ancak en iyi teklif, Fenerbahçe'ninkiydi ve kulüpler anlaşınca ben de Sarı Kanarya'ya gittim."

"Aziz Yıldırım bana çok söverdi"

"Aziz Yıldırım'la olan ilişkim çok iyiydi. Onu çok seviyordum. Bizimle çok ilgilenirdi ve bize çok yardım etmişti. Bana sürekli söverdi ama bu tip şeyler olur. O, bizim başkanımızdı ve bu da normal (Gülüyor)."

"Alex sayesinde az gol atmadım"

"Alex, Türkiye'de futbol oynamış en iyi yabancılardan biri. Fenerbahçe'yle inanılmaz başarılar yakaladı. O ve paslar sayesinde ileriye çıktığımda az gol atmadım. Onun dışında Türkiye'ye Nicolas Anelka gibi çok iyi oyuncular geldi. Hagi ve Popescu gibi adını saymadığım pek çok iyi oyuncu da Türkiye'de oynadı."

"Zico geldiği için ayrıldım"

"Fenerbahçe maceram, kötü bitmedi ama bazı ufak problemler oldu. 3 yıllık bir kontratım vardı ve daha sonra 3 yıllık bir sözleşme daha yaptık. Ancak Zico gelir gelmez pek çok Brezilyalı futbolcu transfer etti. Ben de bu sebeple takımdan ayrılmaya karar verdim çünkü zamanının geldiğini düşünüyordum. Böylece bir sayfayı kapattım."

"Sivasspor'daki performansım beni Galatasaray'a taşıdı"

"Sivasspor'a imza attığımda kulüp, küme düşme hattındaydım. Fakat daha sonrasında arka arkaya galibiyetler almaya başladık. Harika bir sezon geçirdik ve nihayetinde ligi 6'ncı sırada bitirdik. Buradaki performansım sayesinde Galatasaray'a transfer oldum. Sezon bitmeden anlaşmıştık."

"Fatih Terim, Türk futbol tarihinin en iyilerinden"

"Fatih Terim, Türk futbol tarihinin en iyi hocalarından biri ama ben Rıza Çalımbay, Şenol Güneş ve Bülent Uygun'la da çalıştım ki onlar da çok iyi hocalardı. Başakşehir'le çok iyi işler çıkaran Abdullah Avcı'yı da çok beğeniyorum ama onunla hiç çalışamadım. Türkiye'de çok iyi antrenörlere sahibiz ve alttan gelen genç hocalar da var. Bunlar, hiç kuşkusuz Türk futbolunu daha yukarıya taşıyacak."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER