SPOR MEDYASI

Rıdvan Dilmen Fatih Terim'i kızdıracak gerceği söyledi

Galatasaray Antalyaspor maçı sonrasında yorumlarda bulunan Rıdvan Dilmen, çarpıcı ifadeler kullandı. Dilmen, Galatasay'ın deplasman performansını eleştirdi.

Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan programda Galatasaray'ın Antalyaspor'u 5-0 yendiği karşılaşmayı değerlendirdi.

"Fatih Terim benim bu eleştirime sinirlenebilir'' 

Usta yorumcu Rıdvan Dilmen, "Fatih Terim benim bu eleştirime sinirlenebilir. Deplasmanda 'fobi' kelimesine karşı çıkmıştı ama bir gerçek var. Deplasmanda 15 atmış, 15 yemiş. İçeride 36 atıp, 10 yemiş. Siyahla beyaz kadar fark var" dedi.

İşte Dilmen'in açıklamalarından öne çıkanlar

Kendi evinde maç kaybetmeyen tek takım Galatasaray oldu. Seri olarak diyorum. Fakat bu kadar güçlü br takımın ligde 8 puan geride olmasın nedeni Başakşehir'in senden 13 puan fazla almış olması. Galatasaray deneyimli bir takım olmasına rağmen deplasmanda attığı gol sayısı 15, içerde 30 atmış. Siyah ile beyaz kadar fark var. Farkta buradan çıkıyor.

Galatasaray'ın Beşiktaş ile girdiği gol pozisyonu aynı gibi. Beşiktaş 3 tane atabildi. Galatasaray'ın verdiği gol pozisyonu Beşiktaş'a göre daha fazla. Beşiktaş ligin ikinci yarısındaki en iyi oyununu oynadı. Psikolojik bir atmosfere rağmen kaldırabildiler. 2-2'de bitebilirdi maç. Havlu atmış görüntüsünden kendine gelmiş motivasyonu yüksek bir Beşiktaş gördüm.

Galatasaray mutlaka gümbür gümbür gidecek gibi görünmüyor. Takılabilirler.. Maça gelen seyirci sayısı da azalmaya başladı. Normalde ful çekerdi. 

Şu puan farkını 3 büyüklerden biri yapsaydı hemen şampiyon derdim. Çok tecrübeli bir takım iyi de futbol oynuyorlar. Ama Galatasaray ve Başakşehir mutlaka puan kaybedecektir. Zorlu maçlar onları bekliyor. Galatasaray'ın bazı maçları çok farklı kazanabileceğini ama çok farklı da kaybedebileceğini düşünüyorum. Emre beklentinin altında kalınca Onyekuru, Feghuli, Diagne geri dönüşü olmayan oyuncular. Donk hamlesi çok doğru bir hamleydi.

Galatasaray'ın savunma oyuncuları çok hata yapıyor. Şu andaki uyum probleminin görebiliyorum. Zamanlama hatası yapıyorlar ve çok uzaklar birbirlerine. Çok yakın oynamaları lazım. Luyindama ve Marcao çok uzak birbirine. 

Günümüz oyununda stoplerin ayağının biri çok iyi olmalı diğer ayağı ise normal olmalı. Arkadaki oyuncuların topu iyi oynaması lazım. Fernando topu alsada kuvveti düştüğü zaman sırıtıyor hemen ve iş yapamıyor.

Galatasaray'ın da Fenerbahçe'nin de Beşiktaş'ın da stoperlerinin ayakları iyi değil. Necip ile Vida, Marcao ile Luyindama'nın ayakları vasat. Omurganızda yetenekli oyuncunuz olması gerekiyor.

Çok iyi analiz yapıldı mı Diagne için? Sadece skora bakılarak alındı diye düşünüyorum. Ama kalan maçlarda 7-8 gol daha atar.

Terim'de Diagne'yi aldırdığı için kazanmak istiyordur. Mitroglou'ndan önde görüyor onu. Belhanda olmasa 4-4-2'yi oynar hoca.

Yorumlar
TREND HABERLER