DİĞER HABERLER

Animasyon yapmak Radical Live ile artık çok daha kolay

Yapay zekalı hareket yakalama firması Radical, kullanıcıların video kayıtlarındaki tüm vücut hareketlerini çıkarmalarına ve ardından bu verileri Blender, Maya, Unity veya Unreal Engine gibi uygulamalara aktarmalarına olanak tanıyan yeni bir bulut tabanlı hizmet olan Radical Live'ı piyasaya sürdü.

Yusuf Özışık
Yusuf Özışık[email protected]

Radical adını taşıyan yapay zekalı hareket yakalama şirketi, kullanıcıların video görüntülerinden tüm vücut hareketlerini çıkarmalarına ve ardından bu verileri Blender, Maya, Unity veya Unreal Engine gibi popüler uygulamalara aktarmalarına yardımcı olan yenilikçi bir bulut tabanlı hizmet olan Radical Live'ı piyasaya sürdü.

Bu ileri teknoloji çözümü, tüketicilerin kullanabileceği kameralarla uyumlu çalışır ve çoklu oyuncu yakalama oturumlarını kolayca destekler.

Radical aynı zamanda fiyatlandırmasını da daha basit ve erişilebilir hale getirdi; Hem Radical Live hem de çevrimdışı mocap hizmeti Radical Core, yıllık 96 dolarlık tek bir abonelikle sunulmaktadır.

Yapay zeka tabanlı bu teknoloji, video kayıtlarından animasyon oluşturmak için DCC uygulamaları ve oyun motorları ile sorunsuz bir şekilde entegre edilebilir.

2017 yılında kurulan Radical (tam adıyla 'RADiCAL'), yapay zeka destekli hareket yakalama platformlarının öncüsü oldu.

Radical Core platformu, tek bir kamera ile çekilen videolardan bir aktörün hareketini hassas bir şekilde ayıklar ve bu animasyonu DCC uygulamalarında veya oyun motorlarında kullanılabilen FBX formatında dışa aktarır.

Video kaynaklarından çoklu aktör hareket verilerini anında çıkartabilir ve paylaşabilirsiniz.

Autodesk'in geçen yılki yatırımından sonra Radical Live, video kayıtlarından gerçek zamanlı ve çevrimdışı hareket çıkartma yeteneği sunan önemli bir güncelleme olarak geldi.

Kullanıcılar, bir aktörün video kaydını kolayca yapabilirler - bu hizmet, tüketiciler için uygun fiyatlı bir kamera ile çalışır ve aynı anda birden fazla aktörü yakalayabilir - ve bu kayıtları Radical'in güçlü bulut sunucularına aktarabilirler.

Elde edilen hareket verileri, standart masaüstü veya mobil sistemlerde önizlenebilir veya JSON formatında Blender, Maya, Unity veya Unreal Engine gibi popüler uygulamalara aktarılabilir.

Kullanıcılar, canlı verileri yazılımın zaman çizelgesine kaydedebilirler ve hareketi özel bir 3D karaktere hedefleme yeteneği ile Maya veya Unreal Engine gibi profesyonel araçlarda kullanabilirler. Blender ve Unity eklentileri için ise hedefleme özelliği "yakın bir gelecekte" sunulacak.

Yeni Profesyonel abonelikler, Radical Core ve Radical Live'a tam erişim sunmaktadır.

Radical, fiyatlandırma konusunda da basit bir yaklaşım benimsemiştir; Hem Live hem de orijinal Core hizmetleri, yıllık 36 saatlik oyun süresi sunan sadece 96 $ / yıl Profesyonel abonelik ile kullanılabilir.

Ücretsiz abonelikler yılda 24 saat oynama süresi sağlar, ancak sadece hareketi önizleyebilirsiniz: Radical Live için FBX indirmeleri veya DCC entegrasyon eklentilerine erişim sağlayamazsınız.

Fiyat ve sistem gereksinimleri

Radical Live, Windows, Linux ve macOS işletim sistemleri ile iOS ve Android cep telefonları dahil olmak üzere "video akışı yapabilen ve bir web tarayıcısı çalıştırabilen" herhangi bir cihazda kullanılabilir (Radical, bu konuda özellikle Radical Chrome tarayıcısını önermektedir).

Ayrıca, Blender 2.83+, Maya 2022, Unity 20219-2022 ve Unreal Engine 5.1+ için entegrasyon eklentileri mevcuttur ve Omniverse için bir eklenti yakında sunulacaktır.

Yorumlar
TREND HABERLER