MİLLİ TAKIM

İzlanda Avusturya maçı sonucu ve özeti

EURO 2016 F Grubu'ndaki kritik mücadelede Avusturya ile karşılaşan İzlanda son 16'da İngiltere ile eşleşti..

İzlanda Avusturya maçı sonucu ve özeti

EURO 2016 F Grubu'ndaki kritik mücadelede Avusturya ile karşılaşan İzlanda, rakibini son dakikadaki golle devirdi, grubunu 2. sırada tamamlayarak son 16'da İngiltere ile eşleşti..

Mücadeleyi 90+4. dakikada bulduğu golle İzlanda 2-1 kazandı.

Bu sonuçla gruptaki ilk galibiyetini alan İzlanda toplamda 5 puana ulaştı ve F Grubu'nu averajla Macaristan'ın ardından ikinci sırada tamamladı. İzlanda böylece son 16 turunda B Grubu ikincisi İngiltere ile eşleşti.Turnuvayı 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle kapatan Avusturya ise 1 puanla grubu son sırada tamamlayarak EURO2016 Fransa'dan elendi.

İzlanda maçın henüz 2. dakikasında gole çok yaklaştı. Ceza sahası dışında kaleyi tam karşıdan gören bir noktada topu önünde bulan Johann Gudmundsson, sol ayağıyla çok sert vurdu ancak top iki kale direğinin birleştiği yere çarparak oyun alanına geri döndü.

18. dakikada İzlanda öne geçti. Sağ kanattan kullanılan taç atışı sonrasında ceza sahası içinde yükselen Kari Arnason topu kafayla aşırdı. Penaltı noktası üzerinde topu önüne alan Jon Dadi Bödvarsson dönüp vurdu ve topu kalecinin sağından filelere gönderdi: 1-0

36. dakikada Avusturya penaltı kazandı. Ari Skulason'un ceza sahası içinde David Alaba'yı kolundan çekip indirmesi sebebiyle hakem Szymon Marciniak penaltı noktasını gönderdi.

İzlanda son dakikada attı spiker çıldırdı

Ancak 37. dakikada penaltı vuruşu için topun başına geçen Aleksandar Dragovic topu direğe nişanladı ve Avusturya beraberlik şansından yararlanamadı.

İzlanda ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

60. dakikada Avusturya, ikinci yarıda oyuna giren Alessandro Schöpf ile eşitliği sağladı. Orta alanda David Alaba'dan aldığı pasla hareketlenen Schöpf, rakibinden şık bir çalımla sıyrılarak ceza sahasına girer girmez sol ayağıyla vurdu ve golü kaydetti: 1-1

Mücadelede son sözü ise 90+4. dakikada İzlanda adına Arnor Ingvi Traustason söyledi. Tüm hatlarıyla rakip kalede gol arayan Avusturya takımı arkada büyük bir boşluk verdi. Sağ kanattan ceza sahasına kadar ilerleyen Elmar Bjarnason'un pasında arka direkte bomboş pozisyonda topla buluşan Arnor Traustason topu ağlara gönderdi ve takımına son saniyelerde galibiyeti getirdi: 2-1

Son dakikada bulduğu golle EURO2016 Fransa'daki ilk galibiyetini alan İzlanda F Grubu'nu 5 puanla 2. sırada bitirerek son 16 turunda İngiltere ile eşleşti.

İzlanda: 2  - Avusturya: 1

Stat: Stade de France (Saint-Denis)
Hakemler: Szymon Marciniak, Paweł Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (Polonya)
İzlanda: Hannes Halldorsson, Birkir Saevarsson, Kari Arnason, Ragnar Sigurdsson, Ari Skulason, Johann Gudmundsson (Dk. 86 Sverrir Ingason), Aron Gunnarsson, Gylfi Sigurdsson, Birkir Bjarnason, Jon Dadi Bödvarsson (Dk. 71 Elmar Bjarnason), Kolbeinn Sigthorsson (Dk. 80 Arnor Ingvi Traustason)
Avusturya: Robert Almer, Aleksandar Dragovic, Sebastian Prödl (Dk. 46 Alessandro Schöpf), Martin Hinteregger, Christian Fuchs, Stefan Ilsanker (Dk. 46 Marc Janko), Julian Baumgartlinger, Florian Klein, David Alaba, Marko Arnautovic, Marcel Sabitzer (Dk. 78 Jakob Jantscher)
Goller: Dk. 18 Jon Dadi Bödvarsson, 90+4 Arnor Ingvi Traustason (İzlanda), Dk. 60 Alessandro Schöpf (Avusturya)
Sarı kartlar: Dk. 36 Ari Skulason, Dk. 51 Kolbeinn Sigthorsson, Dk. 78 Kari Arnason, Dk. 82 Hannes Halldorsson (İzlanda), Dk. 70 Marc Janko (Avusturya)

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER