DÜNYA KUPASI

İsveç İsviçre maçı sonucu ve özeti

2018 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda İsveç, İsviçre'yi 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. İsveç en son 1994 Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselme başarısı göstermişti.

İsveç İsviçre maçı sonucu ve özeti

Dünya Kupası son 16 Turu'nda İsveç, İsviçre'yi Forsberg'in tek golüyle mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Rusya’da devam eden 2018 Dünya Kupası Son 16 Turu’nda İsveç ile İsviçre karşı karşıya geldi. İki takımın da girdikleri pozisyonları cömertçe harcadıkları karşılaşmada tek gol 67. dakikada geldi. Forsberg ile İsviçre engelini aşan İsveç, çeyrek finale adını yazdıran ekip oldu.

Karşılaşma iki takımın da temkinli oyunu ile başladı. Dünya Kupası’nın genelinde görünen savunma ağırlıklı futbol, bu maçta da kendisini gösterdi. Oldukça temposuz ve sıkıcı geçen karşılaşmada saman alevi gibi bir parlayıp bir sönen ataklarda hem İsveç, hem de İsviçre, yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. 67. dakikada sahneye çıkan Forsberg’in vuruşunda savunmaya çarpan top kaleci Sommer’i yanıltınca, İsveç zorlu maçta öne geçen takım oldu.

Golü attıktan sonra iyice savunmaya yaslanan İsveç, İsviçre’ye ciddi pozisyon şansı vermedi. İsviçre’nin duran toplar ve uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştığı karşılaşmada başka gol olmadı. İsveç, attığı tek golle İsviçre’yi devirdi ve çeyrek finale yükseldi.

İsviçre engelini aşan İsveç, çeyrek finalde İngiltere-Kolombiya maçının galibi ile karşılaşacak.

İlk maç 1920'de : İsveç ile İsviçre, tarihteki ilk maçlarını 6 Haziran 1920'de oynadı. İsveç'in başkenti Stockholm'de oynanan maçı konuk ekip İsviçre 1-0 galip tamamladı. İsviçre bu sonuçla rekabetteki ilk galibiyeti elde eden taraf da oldu.

İsveç galibiyeti 10 yıl bekledi : İsveç ise rakibi karşısındaki galibiyeti için 10 yıl bekledi. Rekabetteki ilk 3 maçta sahadan kazanarak ayrılamayan İsveç, 15 Haziran 1930'da oynanan mücadeleyi galip tamamladı. Başkent Stockholm'de oynanan hazırlık mücadelesi 1-0'lık İsveç galibiyeti ile sona erdi.

En farklı galibiyet İsveç'ten : İki ekip arasındaki 98 yıllık rekabette en farklı galibiyete ulaşan taraf İsveç oldu. İkinci Dünya savaşından 1 yıl sonra 7 Temmuz 1946'da İsveç ile İsviçre, Stockholm'de karşılaştı. Hazırlık maçını ev sahibi İsveç 7-2 kazandı. Bu rekabetteki en farklı skor olarak kayıtlara geçti. Bu sonuç aynı zamanda iki ekip arasındaki en gollü karşılaşma da oldu.

Bas Dost'un 1 yıllık maliyeti ortaya çıktı

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER