BASKETBOL

Final serisinde Anadolu Efes avantaj kazandı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde deplasmanda Fenerbahçe Beko’yu yenen Anadolu Efes 2-1 öne geçti.

Final serisinde Anadolu Efes avantaj kazandı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisi üçüncü maçında Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Anadolu Efes’i ağırladı.

Çekişmeli geçen mücadelede parkeden lacivert-beyazlılar 74-57 galip açıktı. Bu sonuçla Efes seride 2-1 öne geçti. Kendi sahasında başlayan serinin ilk maçında Fener’e yenilerek ev sahibi avantajını rakibine kaptıran Anadolu Efes, bu müsabakanın ardından ev sahibi avantajını geri aldı.

Toplamda 4 galibiyete ulaşan ekibin şampiyon ulaşacağı serinin 4. müsabakası 15 Haziran Cumartesi günü saat 17.00’de yine Fenerbahçe’nin sahası Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak.

Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko ile bu sezon oynadığı 10. karşılaşmada 6. galibiyetini aldı. Anadolu Efes, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi final serisi üçüncü maçında deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe Beko’yu 74-57’lik skorla mağlup etti. Bu sonuçla lacivert-beyazlılar seride 2-1 öne geçti. İki takım bu müsabaka ile birlikte bu sezon 10. kez karşı karşıya gelirken, Efes rakibine karşı 6. galibiyetini elde etti. Efes ile Fener, Basketbol Süper Ligi’nde 5, THY Euroleague’de 3, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda da 1’er kez olmak üzere oynanan 9 maçta sarı-lacivertliler de parkeden 4 kez galip ayrıldı.

SALON: Ülker Spor ve Etkinlik
HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Emin Moğulkoç, Kaan Büyükçil
FENERBAHÇE BEKO: Ali Muhammed 13, Melih Mahmutoğlu 2, Guduric 7, Kalinic 17, Melli 11, Ahmet Düverioğlu 1, Sinan Güler 2, Sloukas 4, Datome, Egehan Arna
ANADOLU EFES: Micic 15, Larkin 19, Beaubois 19, Moerman 16, Dunston 3, Doğuş Balbay 2, Onuralp Bitim, James Metecan Birsen, Sertaç Şanlı, Ömer Can İlyasoğlu
1'İNCİ PERİYOT: 17-22
İLK YARI: 26-36
3'ÜNCÜ PERİYOT: 45-56

Yorumlar