BEŞİKTAŞ

Fikret Orman'dan Burak Yılmaz açıklaması!

Beşiktaş başkanı Fikret Orman, Burak Yılmaz'ın transferiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Aliye Tulum
Aliye Tulum[email protected]
Fikret Orman'dan Burak Yılmaz açıklaması!

Beşiktaş başkanı Fikret Orman; Burak Yılmaz, Cenk Tosun, Quaresma ve takımın geleceği hakkında yayıncı kuruluşa önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Orman, Burak için teklif geldiğini aöa tatmin edici olmadığını ifade etti.

"Burak Yılmaz'a gelen teklif tatmin edici değil"
"Burak Yılmaz, kariyerini burada bitimek için Beşiktaş’a geldi. Burak Yılmaz, müthiş bir Beşiktaşlı. Futbol kariyerini de Beşiktaş’ta bitirecek, bizim onunla anlaşmamız böyle. Burak Yılmaz’a teklif gelmesi hoş bir şey ama bizim açımızdan tatmin edici değil. Bizim açımızdan Burak Yılmaz’ın transferi görüşülebilir bir şey değil"

"Galiba yıllık 12 milyon TL alacak"
"Abdullah hoca bizden bir şey talep etmedi. Ben ne futbolcularla, ne teknik direktörlerle parasal konuları konuşmam. Bizim önümüze bir menajer de koymadı. Tazminat maddesi yok bildiğim kadarıyla. Galiba yıllık 12 milyon TL alacak."

"Bütçelerimizi aşağıya çekmemiz lazım"
"Talisca'lar, Cenk Tosun'lar, Pepe'ler, Babel'ler varken ligi 4. sırada bitirdik. Bütçelerimizi aşağıya çekmemiz lazım. Bu hayatın ve Türkiye'nin gerçeği. Her tarafta mali sıkıntılarımız var. İşlerimizde, fabrikalarımızda sıkıntılarımız var. Kulüpler de benzer."

"Görüştüğümüz tek oyuncu yok"
"Göksel Gümüşdağ bizim çok yakın dostumuzdur, iyi ilişkilerimizin olduğu bir kişiliktir. Abdullah hoca ile 5 yıllık kontratları varken sözleşmelerini feshettiler. Şu anda samimiyetle söylüyorum, onlarla görüştüğümüz tek oyuncu yok."

"Ayrılmak istiyorsa ayrılır"
"Quaresma konusunda benim bildiğim, bilmediğim bir gerçek yok. Kamuoyunun önünde bir camia burası. Gazeteciler bizden daha hızlı öğreniyor bazı şeyleri bazen. Şeffaf bir kurum burası. Quaresma ilk geldiğinde 2.5 sene oynadı sanırım, 4 sene de oynadı. 6.5 senedir bizde. Bu ilişkiler duygusal ilişkiler değillerdir. Profesyonel ilişkiler. Ricardo'nun 1 yıl daha sözleşmesi var. Bu duygusal bir iş değil ama Ricardo duygusal bir arkadaşımız. Gazetelerdeki haberlere duygusal tepki veriyor. Bizim sakladığımız bir şey yok. Gelir, konuşuruz. Ayrılmak istiyorsa ayrılır. Oyuncunun menfaati önemli ama takımımızın menfaati çok daha önemli. Burada birisi %100 yalan bir haber yapmıştır, o da ona intikal etmiştir. Ricardo'nun tepkisi biraz laz tepkisidir, bir anda yükselip bir anda iner."

"Cenk biraz daha oralarda kalmak istiyor"
"Oyuncu bir eşya, bir vazo değil. Bir ruhu var, bir insan. Biz oyuncu açısından sadece kulüp bazlı karar veririz. Oyuncu kendi açısından karar verir. Cenk Tosun da giderken kendi gitmek istedi, ondan oldu transferi oldu. Cenk bizim evladımız. Hep buralarda, hiç gitmedi gibi zaten. Ben onunla da konuştum, biraz daha oralarda kalmak istiyor. Dönmek istediği zaman döner."

"Fabri'yi düşünmüyoruz"
"Gelecek sezon Beşiktaş'ın kalesinde Karius olacak. Şu anda başka kaleci düşünmüyoruz. Yabancı bir kaleci aldığımızda onun benchte durma durumu yok. Öyle bir düşüncemiz yok. Utku'ya şans tanımamız gerektiğini düşünüyoruz 2. kaleci olarak. Fabri'yi düşünmüyoruz, 2 yabancı kaleci alınca biri sahada, kulübede oluyor, diğerini tribüne gönderiyorsunuz. Tribündeki kaleciye niye o kadar para verelim?"

"Biz yeni bir sayfa açtık. 200 milyon doların üstünde bir yatırım yaptık. Tüm tarihinde yaptığı sponsorluk anlaşmalarından daha büyük anlaşmalar yaptık. Mağaza yatırımları, forma satışları yaptık. 110 sene içinde satılan oyunculardan daha fazlasını sattık.Biz çıtayı buraya çekince taraftarların da bu şekilde bir beklentisi oluştu. Para sihirbazı, Türkiye'nin ekonomisini yönetsin gibi pozisyonlardayken pusu kültürü var bizde. İktidar savaşları oluyor. İnternet sitesi kurdurarak, taraftarı yönlendirdiler."

"Beşiktaş'ın dünyanın her yerinde taraftarı var. Beşiktaşlılar bizim Beşiktaş'a neler kattığımızı ve neler yaptığımızı biliyorlar. Son dönemdeki skorlardan memnun değillerdi. Biz de değildik. Şenol hoca da değildi."

Yorumlar