FENERBAHÇE

Fenerbahçe'nin küme düşme hattından kurtulmak için yeni taktiği

Liglere verilen milli arada Fenerbahçe'nin taktik çalışmaları devam ediyor. Alınan kötü sonuçların ardından teknik direktör Cocu, oyun formatını değiştiriyor.

Fenerbahçe'nin küme düşme hattından kurtulmak için yeni taktiği

Phillip Cocu, yola 4-3-3 sistemi ile çıksa da takımdaki birçok değişiklik sebebiyle kafasındaki oyun planında değişikliğe gitti. Bazen 3'lü bazen de 5'li savunma ile maçlarda yer alan sarı-lacivertlilerin taktiği değişiyor.

Hollandalı hocanın maç öncesi taktik tahtaya çizdiği dizilişin 2-4-2-2 şeklinde olduğu öğrenildi.

COCU'NUN TAKTİĞİ DEĞİŞİYOR...Burada kilit rol oynayan bölge 4'lü oyuncuların bulunduğu grup oldu. Bu isimler başta kanat oyuncuları olmak üzere savunma, hücum ve orta sahaya destek oluyorlar. Savunma bu sayede 2'li, 3'lü ve 5'li bir hal alıyor. Çift forvetin hemen arkasında oynayan Ayew ve Elif'in de önemli görevi bulunuyor. Bu ikili kanat, orta saha ve hatta 3 ve 4. forvet olarak bile oynayabiliyor. Zaten maçlarda en çok pozisyona giren futbolcular bu isimler oluyor.

FENERBAHÇE

Geriden gelmenin avantaji ile savunmayı hazırlıksız yakalayabiliyorlar. Son Başakşehir maçında Cocu’nun sahaya çıkardığı 11'in taktik tahtasındaki dizilişi şu şekildeydi: Harun, Neustadter,Skrtel, Isla, Reyes, Jailson, Hasan Ali, Ayew, Eljif, Frey, Slimani.

Fenerbahçe'de tartışılan konuların başında Meksikalı futbolcu Reyes'in performansı geliyor. Stoper olarak transfer edilen Reyes'in özellikle orta sahada oynatılması eleştiri konusu olmuştu. 25 yaşındaki futbolcu bu bölgede tam olarak güven vermese de teknik direktör Phillip Cocu, öğrencisinden memnun kaldı.

Sivasspor maçıyla birlikte Reyes yine takımdaki yerini alacak ve orta sahada görev yapacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER