FUTBOL

Fatih Terim'in kimyasını Ali Koç bozdu!

Ali Koç ile yaşanan polemiğin yanı sıra Falcao'nun hem parasının hem sakatlığının krize yol açması, diğer yeni transferlerin yetersizliği, yardımcı antrenörlerin pasif kalması, takım içi liderlik sorunu Galatasaray'ı bu hale getirdi.

Fatih Terim'in kimyasını Ali Koç bozdu!

Galatasaray neden bu halde? Bir zamanlar Real Madrid’i yenen takım, neden Avrupa’da 5’şer 6’şar golle hezimete uğruyor. Bu hezimetin sorumlusu kim? Ya da kimler? Gelin hep birlikte bir Galatasaray dosyası açalım Ve bugüne kadar yazılmayanları yazıp, konuşulmayanları konuşalım. Hezimete giden yolun parke taşları tek tek aralayalım...

TERiM ÇOK FORMSUZ

Önce teknik direktör Fatih Terim’den başlayalım. İmparator, bu sezon kendisinden hiç beklenmeyecek oranda formsuz. Bu formsuzluğun elbette pek çok nedeni olabilir. Ama biri var ki, biz değil adı biz saklı bir Galatasaraylı eski yönetici şunu dillendiriyor.

FENERBAHÇE'NiN TUZAĞINA DÜŞTÜ

“Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, Fatih Terim için kullandığı ‘sicili bozuk’ sözleri tecrübeli teknik adamın kimyasını bozdu. Önce Galatasaray Yönetim Kurulu’nun yanıt vermesini istedi. Hatta bunun için bastırdı. Gereken sert yanıt gelmeyince de sinirlendi. Ali Koç bu hamleyle Terim’in ve onun takıma olan motivasyonunu minimuma indirdi. Terim bu tuzağa düştü. Yönetim de bu tuzağın farkına varamadı.” Bu tespite katılır mısınız bilmiyoruz. Ama Terim’deki düşüşün tam da bu noktada başlaması hiç de tesadüf değil.

ESKİ TERİM

1- Futbolcularını korurdu
2- Oyuncuyu yıldızlaştırırdı
3- Sorumluluğu üstlenirdi
4- Saha içine odaklanırdı
5- Çözüm üretirdi

YENİ TERİM

1- Futbolcuları suçluyor
2- Oyuncu geliştiremiyor
3- Sorumlu gösteriyor
4- Saha dışına odaklanıyor
5- Bahane üretiyor

YARDIMCILARI ÇÖZÜM DEĞİL SORUN ÜRETTİ

G.SARAY Teknik Direktörü Fatih Terim, sezon başından bu yana yardımcılarından gerekli katkıyı alamadı. Terim’in cezalı olduğu dönemde fazlası ile eleştiri alan Levent Şahin geri çekildi. Geçen yıl takımın en önemli neşe kaynağı, birleştirici unsuru Taffarel’in ayrılığı da güç kaybettirdi. Hasan Şaş ile Ümit Davala ise bu sezon aynı futbolcular gibi sınıfta kaldı. Hasan Şaş’ın kontrolsüz tavırları, yardımcı olmaktan daha çok, sorun yaratmaya başladı. Çözüm üretmeleri gereken yardımcılar sorun üretiyordu.

ADANMIŞLIK

BİR takımda işler iyi giderse oyuncuların adanmışlıkları da artar. ya tersi olursa... O zaman da adanmışlık, yerini boş vermişliğe bırakır. hele hele kiralık oyuncularda bu zirve yapar. G.Saray, finansal nedenlerle oyuncu transfer etmektense kiralama formülünü hayata geçirdi. Ama kiralık oyuncuların aidiyet duygusunun zayıflığının, sorumluluk almaktan kaçınmalarının önüne geçilemedi. Terim bu yüzden ‘transfer’ stratejisinin değişmesi gerektiğini sık sık dile getirdi. Takımı sahiplenen ismin yalnızca Muslera olduğu görüşü öne çıktı.

DEVRE ARASI NE OLACAK?

SELÇUK tepki alıyor
MARIANO kesinlikle gidecek.
BELHANDA'ya herkes kulüp arıyor.
NAGATOMO ile pazarlık var. ·
Selçuk İnan, Emre Mor, Emre Taşdemir, Ahmet Çalık, Jimmy Durmaz ve Taylan Antalyalı arasında en az 2 isim gönderilecek.

Yorumlar 1 yorum