MİLLİ TAKIM

Euro 2016'da kan donduran iddia: 1 ölü

Fransa'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ikinci gününde, bu gece karşılaşacak olan İngiltere ve Rusya'nın taraftarları, maç öncesi adeta savaş çıkardı.

Euro 2016'da kan donduran iddia: 1 ölü

Maçın oynanacağı şehir olan Marsilya'da dün geceden bu yana iki taraf arasında şiddetli kavgalar yaşanırken, akşam saatlerinde çatışmanın dozu iyice arttı.

Fransız polisi, taraftarlara tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale ederek sükuneti sağladı. Olaylar nedeniyle iki taraftar grubundan da yaralanlar olduğu belirtilirken, ortaya atılan bir iddia ise turnuvanın heyecanına gölge düşürdü.

1 kişi öldü iddiası!

İddiaya göre; kavga sırasında kafasına sandalye ile vurulan bir İngiliz taraftar hayatını kaybetti. Ancak konu ile ilgili olarak resmi haber kaynaklarından hiçbir doğrulama veya açıklama yapılmadı. Associated Press'e konuşan Fransız Polis Şefi Laurent Nunez, olaylar nedeniyle 5 kişinin yaralandığını 6 kişinin ise gözaltına alındığını açıkladı. Ayrıca iki televizyon kanalı, yaralılardan birinin meydan kavgası sırasında kalp krizi geçirdiğini bildirdi. Ancak konuyla ilgili başka herhangi bir detay vermedi.

Marsilya kana bulandı! İşte fotoğraflar

"Kavgayı İngilizler çıkardı"

Kavgaya ilişkin Associated Press'e konuşan Tüm Rus Taraftarlar Birliği Başkanı Alexander Shprygin (Rus devleti ve spor yazarları tarafından desteklenen resmi kuruluş), polisin yapmış olduğunu müdahale sonrasında olayların sona erdiğini söyledi. Shprygin, kavganın aşırı alkollü İngilizlerin ahlak dışı hareketleri nedeniyle başladığını öne sürerken, Lokomotiv Moskova ve Zenit taraftarlarının da kavgada aktif rol oynadığını belirtti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER