FENERBAHÇE

Aykut Kocaman'ın yeni Alex'i takımı ikiye böldü

Fenerbahçe'nin yeni transferi Valbuena, taraftarı ikiye böldü. Kimilerine göre ‘kayıpları oynuyor’, kimilerine göre ‘Aykut Kocaman yeni Alex’ini buldu ve onunla uğraşıyor’. İstatistikler ise Valbuena’dan yana...

Aykut Kocaman'ın yeni Alex'i takımı ikiye böldü

Beşiktaş ve Akhisar maçlarında 60’larda oyundan alınan Mathieu Valbuena, Fenerbahçe’nin hakkında en çok yorum yapılan futbolcusu.

Fransız yıldız, Isla ile birlikte takımda 7 lig maçının 7’sine de ilk 11’de başlayan iki oyuncudan biri. 16’sı başarılı toplam 22 dribling yaptı.

Başarılı dribling de takım lideri… Kaleye isabette 8 şutla, 1 numara…

HER MAÇA İMZASINI ATIYOR

En çok adam eksiltme (Göztepe, Akhisar), en çok gollük pas denemesi (Trabzon, Başakşehir, Beşiktaş), en çok şut (Trabzon, Gençlerbirliği, Alanya), en çok isabetli orta (Göztepe, Alanya, Beşiktaş) gibi hücum istatistiklerinde hemen her maça damga vurmuş bir oyuncu durumunda.

 Valbuena

DEFANSİF ZAAFI BÜYÜK SIKINTI 

Beşiktaş ve Akhisar maçlarında oyundan alınmasının nedeni merak konusu… Samandıra’dan gelen bilgiler, kendisinden beklenen minimum defansif katkıyı dakikalar ilerledikçe, yapamayacak duruma gelmesi… Baskının arttığı anlarda, top kaybının ardından hızlı dönememesi, savunmayı aksatıyor.

TOPU ÇOK MU FAZLA KULLANIYOR

Sabah'ın haberine göre; Takım arkadaşlarıyla arasında soğukluklar olduğu iddiası çok taze… Tüm topları kendisine istediği için Kameni ve defans sıkıntılı. Ayrıca, sosyal medya hesabında arkadaşlarını zor durumda bırakan paylaşımın da etkisi henüz geçmiş değil.

YAPTIKLARIYLA VAZGEÇİLMEZ OLDU

Sahada yaptıkları ve yapamadıklarıyla Valbuena için en doğru tanım ‘İki ucu keskin bıçak’ olabilir. Oyuncunun defansif eksikleri sezon boyunco konuşulacak. Ancak Aykut Kocaman’ın, şu ana kadar yaptıklarıyla ondan vazgeçebilmesi kolay gözükmüyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER