TRABZONSPOR

Ahmet Ağaoğlu'ndan şampiyonluk açıklaması

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu kulübü ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Ahmet Ağaoğlu şampiyonluk hedeflerini ve transfer konularına değindi.

Ahmet Ağaoğlu'ndan şampiyonluk açıklaması

Bordo mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu birbirinden önemli açıklamalar yaptı.

Ahmet Ağaoğlu, Süper Lig'deki şampiyonluk hedeflerini ve transferlerle ilgili konuştu.

Alexander Sörloth'un gidişinden sonraki süreç ile ilgili Ahmet Ağaoğlu "2.5 yılda ödediğimiz bonservis toplamda 13 milyon Euro. Son yapılanlar dahil. Menacerlik ücreti 3.7 milyon Euro. 2017-2018 sezonunda 35 milyon Euro olan kadro maliyetini 2018-2019’da 18 milyon Euro’ya çektik, geçen sezon 16 milyon Euro’ydu. Bu sezon Sörloth’un satışı sonrası tekrar 15-16 olabilir. 2.5 yılda oyuncu satışından 44 milyon Euro kazandık" ifadelerini kullandı.

Başkan Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor Kulübü'nün borcu ile ilgili "Geldiğimizde 185 milyon Euro borç vardı. 2.5 senede 1.1 milyar liralık ödeme yaptık. Kur farkına rağmen borcu 980 milyon TL’de tuttuk. Sörloth’un satışı buna dahil değil. TL olarak devraldığımız yerdeyiz fakat kur farkı gözden kaçmasın. Geldiğimizde UEFA ve FIFA’da 30 üzerinde dosya vardı. Önümüzdeki hafta içerisinde, borçlarımız yeniden yapılandırılacak. Bununla birlikte ilk 2 yılı ana para ve faiz ödemesiz 9 yıla yayılacak. Bu açıdan baktığınızda Trabzonspor yıllık faiz de dahil 120-130 milyon ödemeyle 7 yılın sonunda şu andaki borçların tamamından kurtulmuş oluyor. Geldiğimizde Trabzonspor’un borsadaki değeri Euro bazında 33.4’tü. Bugün 1.2 milyar TL yani 144 milyon Euro" açıklamasını yaptı.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun gündeminde yeni yapılacak olan transferler de vardı.

Ahmet Ağaoğlu gündemde yer alan Talisca transferi ile ilgili "Geçen sene Talisca çok gündeme getirildi. Bizim bu ve buna benzer ölçekte transfer yapmamız mümkün değil. Batarız. Bir oyuncuya Trabzonspor’un 7-8 milyon Euro maaş ödemesi mümkün değil. Elneny´in transferi de çok yazıldı. Net maaşı 2.5 milyon Euro. Bu oyuncular hiçbir zaman gündemimize gelmedi" dedi.

Vitor Hugo hakkında ise "Vitor Hugo izleme ekibinin önerdiği, teknik heyetin onayladığı bir oyuncuydu. Ancak mali şartlar nedeniyle yönetimimiz tarafından reddedildi. Oyuncun 4 senelik maliyeti vergisiyle birlikte toplam 15 milyon Euro. O parayı ödeyemeyiz. Şu anda gündemde değil. Bu tip oyuncuları transfer etme şansımız yok. Virüs nedeniyle kombine ve maç gelirimiz sıfır. Ürün satışımız yüzde 40 düştü. Bu kulüp plansız harcamalar yüzünden buralara geldi" ifadelerini kullandı.

Bordo mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu açıklamalarına MHK ile ilgili görüşlerini de ekledi. Ahmet Ağaoğlu "Hakem konusuna neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Ne onlar çok akıllı, ne de biz onların düşündüğü kadar az akıllıyız. Yabancı ülkeden emekli olmuş, kariyeri yüksek, UEFA’nın bünyesinde de hakemlik kariyerinde tartışmaya yer olmayan hakemlerden merkez hakem komitesini (MHK) oluşturalım yeter. Yabancı hakem değil, yabancı MHK. Bakın o zaman ne oluyor. UEFA’daki 13 ülkede bu uygulanıyor. Alın size gündem" ifadelerini kullandı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER