KAYSERİSPOR

Ziya Eren'den şaşkına çeviren açıklama

Yıllardır Kayseri Erciyesspor Kulüp başkanlığı yapan Ziya Eren, öyle cümleler kurdu ki...

Ziya Eren'den şaşkına çeviren açıklama

İNTERNETSPOR-ÖZEL/ Bir kaç ay öncesinde İngiltere'de Crawley Town takımını satın alarak ismini İngiltere'de duyuran ve Erciyesspor camiasında adeta istenmeyen adam haline gelen, camia ile arası açık olan Ziya Eren, "İngiltere'ye havayı yeşertmeye geldik. Elimizi cebimize atacağız. Hedefimiz üst lig. Türkiye'de taraftarı kaybettik" cümleleri kurdu.

"Masanın bacağı Türkiye'de kırıldı"

İngiliz kulübü ile ilgili olarak duygu ve düşüncelerini BBC Radio Sussex'e aktaran Ziya Eren, "10 yıldır kulüp yöneticiliği yapıyorum. Sanki burada bir kurumaya yüz tutmuş bir hava var. Biz, o havayı yeşertmeye, tozu kaldırmaya geldik. Resmi olarak 3 maç, taraftar olarak kimsenin bilmediği zamanda 4 maçını da izlemeye geldim. Çok samimi söylüyorum, yürekten söylüyorum, buradaki taraftar beni heyecanlandırdı. Bana büyük ilgileri var. Futbolu bir masa olarak görüyorum. Masanın da 4 ayağı var. Birisi taraftar, birisi yönetim, birisi teknik heyet, son olarak da futbolcu. Malesef Türkiye'de, ülkemizde yaklaşık 5-6 yıldır masanın bacağının biri kırıldı, taraftarı kaybettik. Ama burada o masanın ayağı sağlam" dedi.

Ziya Eren

Elini cebine atacak

İngiliz kulübünün başarısı için elinden geleni yapacak olan Ziya Eren, "Bütçe konusunda bir gelişme varmı" yönündeki soruya, "Biz, buraya hedef için geldik. O hedefi tutturmak için de elinizi cebinize atmanız lazım. Biz, zaten Federasyona bu bütçemizi bildirdik. Minimum gelecek yıl için yüzde 11 artış olacak. Bunun üzerine çıkmamız da muhtemelen yüksek" diye konuştu.

Artık Erciyesspor ile ilgili plan ve programdan ziyade İngiltere'deki kulüp ile ilgili duygu ve düşünceler içerisinde olan, sosyal medya hesabını Crawley Town ile süsleyen Ziya Eren, adeta Erciyesspor'daki sistemi eleştirircesine "Kulübü lokalden globale, yani uluslararası bir kulübe çevirmeye çalışacağız. Önemli olan sistemi oturtabilmek. Hiç bir zaman kulüplerin kişiye bağlı kalması doğru değildir. Biz bunu engellemeye çalışacağız" cümlesi ile de dikkat çekti.

"Kulübü, oyuncak etmem"

Crawley Town takımının başarısı için elinden geleni yapacağını deklare eden Ziya Eren, "Ben, benimle üzülecek, benimle sevinecek kişilerle devam ederim. Bu takımı, birilerinin kendi oyuncağı haline getirmesine müsaade edemem. Benim yürekli insanlara ihtiyacım var. Futbol için, sahada canını verecek insanlarla devam ederim. Crawley Town takımının Championship ligine çıkması için, finansal olarak hazırım. Ama şehir de istemeli" cümleleri kurdu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER