BASKETBOL

Yılın koçu Teksas'tan çıktı

NBA'de "Yılın Head Coachu" ödülü sahibini buldu. San Antonio Spurs'ün tecrübeli ismi Gregg Popovich, bu onura layık görüldü.

Yılın koçu Teksas'tan çıktı
NBA'de "Yılın Head Coachu" ödülünün sahibi, Batı Konferansı lideri San Antonio Spurs'ün tecrübeli teknik patronu Gregg Popovich oldu.
 
 
Spurs ile 66 normal sezon maçında 50 galibiyet alan Popovich, takımının Batı Konferansı lideri olmasını sağlarken bu ödülü 2003'ten sonra bir kez daha kazanma başarısını gösterdi.

Sezonun ilk 21 maçında sadece 12 galibiyet alıp 9 kez yenilen Spurs, daha sonra kalan 45 maçta sadece 7 defa mağlup olurken Chicago Bulls ile birlikte sezonun en iyi galibiyet yüzdesini elde etti.

Jüriden 77 birincilik oyu alan Popovich'i, 27 oyla, geçen sezon bu ödülü alan Chicago Bulls Head Coachu Tom Thibodeau takip etti. Indiana Pacers Head Coachu Frank Vogel 7, Memphis Grizzlies Head coachu Lionel Hollins ise 6 oy aldı.

Popovich bu sezon, son yıllarda gerçekleştirdiği "oyuncuların sürelerini sınırlama" bu sezon da uygularken Tim Duncan (36) ve Manu Ginobili (34) gibi veteran yıldızları playoff'a diri sokmayı amaçladı.

Tecrübeli head coach ayrıca, çaylak Kawhi Leonard'ı ilk beşe monte ederken Boris Diaw ve Stephen Jackson gibi iki önemli ismi free agent olarak kadroya katıp Tiago Splitter ve Danny Green'i takımın önemli bir parçası yaptı.

Tüm bunların yanında, Gary Neal bir başka başarılı sezonu daha geride bırakırken normal sezonda 16 maç oynayan Patty Mills de çok önemli katkılar sağladı.

Kaynak: AA

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER