FUTBOL

UEFA sezonların tamamlanmasını istiyor

Koronavirüs sebebiyle UEFA’dan erteleme kararı geldi. TFF de Süper Lig’i süresiz erteleme kararı aldı. UEFA’dan konuyla ilgili önemli açıklama geldi. UEFA’nın tüm sezonların tamamlanmasını istediği öğrenildi.

UEFA sezonların tamamlanmasını istiyor

Çin’de ortaya çıkıp bütün dünyaya yayılan koronavirüs spor dünyasını da etkisi altına aldı. UEFA gelen karar doğrultusunda ligler ertelendi. TFF de Süper Lig’i süresiz erteleme kararı aldı.

Avrupa Futbol Federasyonu Birliği yaptığı video konferans ile 55 üye ülke federasyonuyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda önemli konular konuşuldu.

Koronavirüs salgını nedeniyle EURO 2020 gelecek yıla ertelenmişti. Mart sonundaki milli maçlar ile Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçları haziran ayının sonuna ertelenmişti.Ancak virüsün hızla yayılması UEFA’nın karar değiştirmesine sebep oldu.

Avrupa liglerinin Nisan ve Mayıs aylarını futbolsuz geçirmesi öngörülürken, ligler şu anda en iyi ihtimalle Haziran ayında start alacak. Haziran ayında başlayacak liglerin sona ermesinin ardından Temmuz ayının sonunda da uluslararası kupa maçlarının tamamlanması gündemde.

UEFA’nın bu isteği federasyonlara iletildi. Edinilen bilgiye göre ne kadar gecikme yaşanırsa yaşansın, bu sezon tamamlanmalı ki gelecek sezon yani 2020-21 sezonu sağlıklı olarak başlanabilsin.

Avrupa’da Ağustos ayıyla birlikte başlayan ligler var. Örneğin; Fransa Ligue 1, Almanya Bundesliga, İspanya LaLiga gibi ligler, Ağustos ayının ortasında start alıyor. Bu da demek oluyor ki bu sezon ile gelecek sezon arasındaki mesafe daralacak. Liglerin tamamlanmasından kısa bir süre sonra yeni sezon başlayacak. Ancak, kalan maçlar Temmuz ayının başında oynanmaya başlarsa, tamamlanması Ağustos sonunu bulacak ve doğal olarak bu ligler de yeni sezona biraz daha geç başlayacak. 

Türkiye daha şanslı

Süper Lig, Avrupa’daki liglere göre az da olsa şanslı durumda. Çünkü; Avrupa’da fazla takımla oynanan liglerde, kalan lig maçlarının yanına kupa karşılaşmaları da eklendiği taktir de 20 maçın üstüne çıkılacak. Türkiye’de ise kupada 3, ligde de 8 müsabaka kaldı. Burada dezavantajlı takım durumunda Başakşehir var. Avrupa Ligi’nde yoluna devam turuncu-lacivertliler, sonuna kadar devam ettiği takdirde 14 maça daha çıkacak. Bu senaryonun gerçekleşmesi halinde Süper Lig’deki en sıkıntılı takım Medipol Başakşehir olacak. 

Mali sıkıntı yaşanmaması için ligler tamamlanmalı

UEFA mali sıkıntı yaşanmaması için liglerin tamamlanması yönünde karar aldı. Hastalık sebebiyle ligler tatil edilmeden önce karşılaşmalar taraftarsız oynanırken takımlar bilet gelirleri, maç günü gelirleri, yayıncı kuruluş gelirleri gibi birçok gelir kaynağı durdu.

Yorumlar