MİLLİ TAKIM

Türkiye İrlanda maçı canlı yayın / canli izle / canlı link / HD

A Milli Takımımız, hazırlık kampı kapsamında İrlanda Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelecek.

Türkiye İrlanda maçı canlı yayın / canli izle / canlı link / HD
Euro 2016 Elemeleri için hazırlıklarına devam eden Türkiye A Milli Futbol Takımı, Dublin'de İrlanda Cumhuriyeti'yle karşı karşıya geldi.

TÜRKİYE İRLANDA MAÇININ DAKİKALARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN
 
Kosova'yı 6-1 yenen A Milli Takım, Avrupa ve ABD'deki hazırlık kampı kapsamındaki ilk ciddi provasında İrlanda Cumhuriyeti ile karşılaştı. Karşılaşmayı Milli Takımımız 2-1 üstün tamamladı.

TÜRKİYE İRLANDA MAÇININ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

47 YILDIR YENEMİYORDUK

Türkiye bu maçtan önce İrlanda ile 12 kez karşılaşmıştı. Bu maçların 1'ini Türkiye, 5'ini İrlanda aldı, 6 müsabaka berabere bitmişti. İrlanda'ya karşı tek galibiyetimizi 1967'de Ankara'daki Avrupa Şampiyonası elemelerinde 2-1'le elde etmiştik. Bugün alınan 2-1'lik galibiyetten sonra İrlanda'yı 47 yıl sonra tekrar yendik.

Euro 2016 hazırlıkları kapsamında Futbol A Milli Takımımız, Dublin'de İrlanda Cumhuriyeti'yle karşı karşıya geldi. Mücadeleden galip ayrılan taraf 2-0'lık skorla Millilerimiz oldu.

Aviva Stadı'nda oynanan ve Fransa Futbol Federasyonu'ndan Ruddy Buquet'in düdük çaldığı mücadelede Türkiye'nin gollerini 18. dakikada Ahmeh İlhan ve 75. dakikada Tarık Çamdal atarken, İrlanda'nın tek sayısı 78. dakikada Jonathan Walters'dan geldi.

Mücadelenin ilk yarısına hızlı başlayan taraf Türkiye oldu. Kanatlardan hızlı ataklarla bunalttığımız İrlanda kalesinde art arda bulduğumuz kornerlerden yararlanamadık. Sonrasında oyunu dengeleyen İrlanda, sol kanattan kullanılan serbest vuruş sonucu oluşan karambolde gole çok yaklaştı. Karambolde seken topla kale alanı ön çizgisinde buluşan Shane Long'un vuruşunu Onur şık çıkardı. Dönen topa gelişine vuran O'Shea oldu. Unitedli eski oyuncunun vuruşunu çizgide Caner çıkardı.

Kalemizde oluşan bu tehlike sonrasında Selçuk İnan'ın genişlettiği atakta Gökhan Gönül sağda topla buluştu. Ön direğe şık ortasında kafayı vuran genç Ahmet İlhan oldu. İyi yere giden topa kalecinin yapacağı bir şey olmadı ve Türkiye 1-0 öne geçti.

İlk yarıda kalan sürede orta alan mücadelesi şeklinde geçti. İrlanda'nın ataklarını başarıyla uzaklaştıran defans oyuncularımız, forvetler ilerde çoğalamayınca orta sahaya sıkışan oyunu açmakta zorlandı. İlk yarı 1-0 Türkiye üstünüğüyle sona erdi.

İkinci yarı bolca değişiklik yapan Futbol direktörümüz Fatih Terim, kampa çağırdığı bir çok oyuncuyu seyretme şansı buldu. İkinci yarının ortalarına kadar devam eden orta saha mücadelesinde gole daha fazla yaklaşan taraf İrlanda oldu ancak kalemizde bulunan Onur, filelerimizi baaşrıyla korudu. 75. dakikaya gelindiğinde oyuna sonradan giren iki genç oyuncunun paslaşmasında gol geldi. Oğuzhan Özyakup'un pasında topla buluşan Tarık Çamdal, sert ve düzgün bir vuruşla kaleciyi avladı ve takımımız farkı ikiye çıkardı. (2-0)

TERİM, HATAYA SİNİRLENDİ

Golden 3 dakika sonra İrlanda'nın umut sayısı geldi. Defansta yapılan kademe hatası sonucu topla buluşan Jonathan Walters, Ömer Toprak'tan şık bir şekilde sıyrıldı ve ardından iyi bir gol vuruşuyla Onur'u mağlup etti. Savunmanın yaptığı bu hataya kulübede bulunan Fatih Terim çok sinirlendi.

Kalan dakikalarda İrlanda'nın gol arayışı fayda vermedi, Milli Takımımız da bulduğu kontra atakları olgunlaştıramayınca mücadlee 2-1 Türkiye lehine sonuçlandı.

SELÇUK SAKATLANDI
Milli Takım ve Galatasaray'ın başarılı orta saha oyuncusu Selçuk İnan, mücadelenin 20. dakikasında sakatlanarak oyundan alındı. Maç öncesinde ısınma hareketlerı sırasında sakatlandığı belirtilen yıldız futbolcu, 20 dakika boyunca kendini denedi, ilk golümüzde Gökhan'ı sağdan kaçarken topla buluşturan Selçuk, golün ardından değişiklik istedi ve yerini Oğuzhan Özyakup'a bıraktı.

İRLANDA CUMHURİYETİ: 1 - TÜRKİYE: 2
Hakemler:
Ruddy Buquet, Cyril Gringore, Guillaume Debart
İrlanda Cumhuriyeti: Elliot, Wilson, Coleman, O'Shea, Delaney (Dk. 66 Meyler), Ward, Whelan (Dk. 82 Quinn), McGeady (Dk. 66 Walters), McClean, Hoolahan, Long (Dk. 66 Murphy)
Türkiye: Onur Kıvrak, Gökhan Gönül, Ömer Toprak, Hakan Balta, Caner Erkin, Ahmet İlhan Özek (Dk. 70 Tarık Çamdal), Selçuk İnan (Dk. 21 Oğuzhan Özyakup), Nuri Şahin (Dk. 85 İshak Doğan), Bilal Kısa (Dk. 46 Ozan Tufan), Hakan Çalhanoğlu (Dk. 63 Olcan Adın), Mevlüt Erdinç (Dk. 81 Mustafa Pektemek)
Goller: Dk. 17 Ahmet İlhan Özek, Dk. 76 Tarık Çamdal (Türkiye), Dk. 78 Walters (İrlanda Cumhuriyeti)
Sarı kart: Dk. 83 Gökhan Gönül (Türkiye)

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER