TRABZONSPOR

Trabzonspor Cornelius transferinde anlaşma sağladı

Süper Lig'in yeni sezonunda şampiyonluğu kafasına koyan Trabzonspor transfer çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Trabzonspor'un son olarak Cornelius transferini bitirdiği, oyuncu ile anlaşma sağlandığı öğrenildi.

Yusuf Özışık
Yusuf Özışık[email protected]
Trabzonspor Cornelius transferinde anlaşma sağladı

Yeni sezon için tüm takımlar gibi Trabzonspor da transfer çalışmalarına devam ediyor. Trabzonspor'un listesinde olan Cornelius ile anlaşmanın sağlandığı belirtildi.

Danimarkalı oyuncunun kulübü Parma ile bonservis konusunda anlaşan Trabzonspor, Andreas Cornelius'a 2 milyon Euro ödeme yapacak. Başarılı forvetin kontratına bazı başarı bonusları da ekleneceği iddia edildi.

Daha önce iki kez Cornelius için Parma ile görüşen Trabzonspor yönetimi, üçüncü görüşmede kulübü ikna etmeyi başardı ve Cornelius transferini bitirdi.

Trabzonspor'un transferini bitirdiği Danimarkalı golcü Cornelius'un bugün saat 18:00'da Trabzon'da olması bekleniyor.

Andreas Cornelius kimdir?

Trabzonspor'un yeni transferi Andreas Cornelius, Danimarka'nın Kopenhag şehrinde 16 Mart 1993'te dünyaya geldi. 

Kopenhag alt yapısında yetişen futbolcu 2012'de aynı takımda profesyonelliğe yükseldi. Oynadığı futbolla tüm dikkatleri üzerine toplamayı başardı.

2013'te 8.7 Milyon Euro'ya İngiltere'nin Cardif takımına transfer oldu. Burada bekleneni veremeyen Cornelius sadece 6 ay sonra  3.5 Milyon Euro'ya Kopenhag'a tekrar geldi. Danimarka ekibinde tekrar kendini gösteren golcü futbolcu bu kez 2017'de 6 Milyon Euro'ya İtalya'nın Atalanta takımına transfer oldu. 1 sezon takımda kaldıktan sonra 2018'de Fransa'nın Bordeaux takımına kiralık olarak giden Andreas Cornelius, takımına geri döndükten sonra bir sonraki iki sezonu da Parma'da kiralık olarak geçirdi. Parma 1 Temmuz 2021'de de zorunlu satın alma maddesini nedeniyle 8.4 Milyon Euro'ya dev forveti yeniden kadrosuna aldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER