FUTBOL

TFF'li eski yöneticiden flaş sözler! A Milli Takım'da Fatih Terim sesleri

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski yöneticilerinden Selim Soydan flaş açıklamalar yaptı. Soydan, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından A Milli Takım'ın başına Fatih Terim'i getireceğine yönelik açıklamalarda bulundu.

TFF'li eski yöneticiden flaş sözler! A Milli Takım'da Fatih Terim sesleri

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski yöneticilerinden Selim Soydan, Fatih Terim ile ilgili flaş açıklamalar yaptı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin A Milli Takım'ın başına Fatih Terim'i getireceğine yönelik ifadeler kullandı. 

Sabah'a açıklamalar yapan Selim Soydan'ın ifadeleri şu şekilde;

"Bu rezaleti Kuntz'u feda ederek temizleyemezler. Çok değil iki sene önce; Fransa, Hırvatistan, Norveç, Rusya ve Hollanda'yı yenmiş Milli Takım'da, Hollanda'dan farklı yenilgi aldı diye, abartılı biçimde kopartılan fırtına nedeniyle Şenol Güneş'in görevine son verildi. Ben de bunun bir ekip işi olduğunu düşünerek, kendimi sıyırmaya çalışmadan Milli Takımlar Sorumlusu görevimi anında bıraktım. Yerime, altımı oyan Hamit Altıntop geldi. Üstelik o zamanın parasıyla 40 bin dolar maaş talep ederek. Allah'tan Nihat Özdemir bu talebi reddetti.

Şimdi bu şartlarda gelen Hamit-Kuntz ikilisi neler yaptı, sayalım… Faroe'ye yenildi. Ermenistan, Lüksemburg ve Gine'yle berabere kaldı, oyuncular TFF Başkanı'na kadar gidip, "Biz bu Kuntz'la çalışmak istemiyoruz" dediler. Bu işleri toparlaması gereken Hamit Bey, takım kadrosuna müdahale ettirmediği için Kuntz'la küs. Arkasından adam getirmeye çalışıyor. Abdullah Avcı ile anlaşıyor. Şimdi bu tablonun neresinde gurur veya racon var? Bu işleri ne zaman bırakacağını bilmezsen, zor durumda kalırsın. Son 2 senedeki tablonun en büyük müsebbibi olan Hamit Altıntop, istifa etmek yerine, o görevi esas hak eden insanların önünü kesiyor.

TFF geçen mart ayında Löw'e gitti ama anlaşamadı. Yerli olarak Büyükekşi, Fatih Terim'i istiyor, yardımcıları da Emre ile Arda olmak koşuluyla. Kadere bakın ki yönetimdeki iki Galatasaraylı Yusuf Günay ve Hamit Altıntop, "Terim gelmesin, o gelirse bırakın soyunma odasını, bizi Riva'ya bile sokmaz" diyerek yönetimi Terim aleyhine etkiliyor.

Onların istediği adam Abdullah Avcı. Milli Takım hiç kimsenin oyun alanı değildir. Başarısızlığı kabul edip istifa etmesi gerekenler, maalesef yeni oluşumu da çomaklayarak Milli Takım'ın geleceğini de ipotek altına alıyor."

Fatih Terim, Türk futbolunun önemli isimlerinden biridir ve uzun yıllar boyunca Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı yönetmiştir. A Milli Takım döneminde Terim, birçok başarıya imza atmıştır. 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi yarı finale taşıyan Terim, ayrıca 2016 Avrupa Şampiyonası'nda da Türkiye'yi turnuvaya katılmaya hak kazandırmıştır. Terim'in A Milli Takım karnesinde toplamda 114 maç bulunmaktadır ve bu maçlarda 57 galibiyet elde etmiştir.

Fatih Terim'in A Milli Takım'daki başarılı performansı, Türk futbolunda önemli bir yer edinmesine ve takımın başarısına katkı sağlamasına neden olmuştur. Terim, Türk futboluna yaptığı katkılar ve başarılarıyla tanınan bir teknik direktördür.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER