BASKETBOL

TBF ve BAE arasında protokol imzalandı

TBF ve BAE Basketbol Federasyonu arasında dostluk ve işbirliği üzerine bir protokol imzalandı.

TBF ve BAE arasında protokol imzalandı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Basketbol Federasyonu arasında dostluk ve işbirliği üzerine bir protokol imzalandı.
 
TBF'nin Zeytinburnu'ndaki binasında gerçekleştirilen imza törenine TBF Başkanı Turgay Demirel, Genel Sekreteri Ali Özsoy, Dış İlişkiler Sorumlusu Emir Turam, Sportif Faaliyetler Direktörü Emin Balcı, Birleşik Arap Emirlikleri Basketbol Federasyonu Başkanı Ismail Al-Gergawi ile Genel Sekreteri Abdulla Al-Ansari katıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri Basketbol Federasyonu Başkanı Ismail Al-Gergawi, TBF'ye ziyaret etmekten ve işbirliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Türkiye'de düzenlenen 2010 Dünya Şampiyonası sonrasında kazanılan başarı ve tecrübenin kendi ülkelerindeki basketbolun gelişimi için de paylaşılmasından memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Turgay Demirel ise Birleşik Arap Emirlikleri Basketbol Federasyonu Başkanı Ismail Al-Gergawi ile birlikte beraberindeki heyeti Türkiye'de görmekten memnun olduklarını dile getirerek, Türkiye'nin basketboldaki kazanımlarını her alanda paylaşmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

İki federasyon arasında yapılan protokol anlaşmasında karşılıklı işbirliği ve dayanışmaya yönelik gelişim stratejileri oluşturuldu.

Protokol anlaşması kapsamında özellikle genç oyuncular olmak üzere, oyuncu geliştirilmesi, antrenör ile hakemler için ortak kamp ve çeşitli kategorilerde turnuva ile özel maç düzenlenmesi kararlaştırıldı.

TBF ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri'nde yapılacak basketbol organizasyonları için bilgi ve personel desteği verilmesi konusunda da anlaşmaya vardı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER