FENERBAHÇE

Soldado'ya kötü haber! Kendi başını yaktı

20 resmi maçta oynaması halinde Fenerbahçe ile sözleşmesi otomatik olarak bir yıl daha uzayacak olan Roberto Soldado'nun işini Kayserispor maçında gördüğü kırmızı kart bozdu.

Soldado'ya kötü haber! Kendi başını yaktı

Fenerbahçe kulübü,  Roberto Soldado ile sezon başında 20 resmi maçta forma giymesi halinde anlaşmanın uzayacağı yönünde bir sözleşme imzaladı. İspanyol golcü, 19 resmi mücadelede forma şansı bulmasına rağmen önceki gün yaptığı bir açıklamayla sözleşmedeki opsiyonun uzama ihtimalinin kalmadığını duyurdu. Opsiyonun neden devreye girmediği gerçesi de  ortaya çıktı. 

Kayseri Maçı Sayılmadı

Sabah'ta yer alan habere göre; Soldado'nun bir maçta forma giymiş sayılması için, resmi bir karşılaşmanın en az bir devresini tamamlaması gerektiği öğrenildi. Yani, tecrübeli oyuncunun ilk 11'de sahaya çıkmadığı ve ilk yarı bitmeden oyundan alındığı mücadeleler oynanmamış kabul ediliyor. Bu noktada Kayserispor maçı Soldado için hayli kritikti. Soldado sezon başından bu yana 19 resmi maçta görev yaptı ancak 11'inde en az bir devreyi tamamladı.

İspanyol yıldız, Kayserispor maçının 45. dakikasında hakemle girdiği diyalog sonrasında gördüğü kırmızı kart ile adeta kendi kendini imha etti; bu kırmızı ile hem devreyi tamamlayamadı hem de bir sonraki hafta cezalı oldu. Sözleşmesindeki şartlar gereği 11 maçta görev yapmış görünen Soldado, kalan 8 maçta 90 dakika forma giyse de sözleşmesi otomatik uzamayacak.

Valbuena'da ise durum farklı. Şu ana kadar 24 maçta görev yapan Fransız yıldız, kalan maçlarda 1 dakika dahi oynasa, gelecek sezon için sözleşmesi aynı şartlarda otomatik olarak uzayacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER