BEŞİKTAŞ

Şenol Güneş'ten Milli Takım ve Beşiktaş sözleri

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş'ten Milli Takım ve Beşiktaş sözleri

Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda soruları yanıtlayan Şenol Güneş, Beşiktaş'taki görevinden ayrılacağı iddiaları üzerine açıklamalarda bulundu.

Arnavutluk ve Moldova maçlarında sahada

1 Haziran 2019 tarihi itibariyle A Milli Futbol Takımı'nın başında olacak olan Güneş, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Arnavutluk ve Moldova maçları için de görevlendirildi.

İşte Şenol Güneş'in açıklamalarından öne çıkanlar; 

- Cemre, toprağa düştü. Artık bahar geliyor. Yaz da kış da oluyor. Affınızı istiyorum. Mübarek Regaib Kandili'nizi kutlarım.

- Bazı arkadaşlar (basın mensubu) daha önce de bizi yok sayıyorlardı, şimdi de yok saymaya başladılar. Bunu görüyorum, hissediyorum. Kin ve nefret tohumları var, benim kimseye karşı böyle duygularım yok. 

- Son günlerde yaptığımız işleri eleştirenlerin olabileceğini biliyoruz. Bu eleştirilerin boyutu insani boyutların dışına çıkmış olsa bile daha önce başımızdan geçtiği için hoşgörüyle karşılayacağımız, dersler çıkaracağımız durumları değerlendireceğim.

''Kin ve nefret tohumlarının ötelendiği bir hayalim var''

- Mayıs'ı görmek istemeyenler var. İnşallah onlar çok Mayıs görürler. Benim yaşımdan rahatsız olanlar da var, onlara benim yaşım nasip olsun. Kin ve nefret tohumlarının ötelendiği bir hayalim var.

''Beşiktaş'taki olan sevgi yüreğimde aynı sıcaklığı ile kalacak''

- Kızgınlıklarım, öfkelerim elbet var. Duygusal çıkışlarım da var ama hiçbirinize karşı kötü niyetim yok. Burada olmayan, benimle ilgili kötü düşünen herkesle ilgili aynı şeyleri söyleyebilirim. Beşiktaş'taki olan sevgi yüreğimde aynı sıcaklığı ile kalacak. Kendi şehrim Trabzon'da olduğu gibi orda da efsane ve yok sayanlar oldu. Daha önce yaptıklarım ve ilkelerim beni büyütür. Yanlışlarım eleştiri getirir. Bir yere mâl olmak kolay değil.

''Gizli bir hesap içindeymişim gibi gösterilmesine üzüldüm''

- Beşiktaş'taki olan sevgi yüreğimde aynı sıcaklığı ile kalacak. Kendi şehrim Trabzon'da olduğu gibi orda da efsane ve yok sayanlar oldu. Daha önce yaptıklarım ve ilkelerim beni büyütür. Yanlışlarım eleştiri getirir. Bir yere mâl olmak kolay değil. Bugüne kadar hem taraftarlara, yönetime, sizlere açık olmaya çalıştım. Gizli bir hesap içindeymişim gibi gösterilmesine üzüldüm. Ben Milli Takım ile ilgili düşüncemi siz sordunuz bana açıkladım. Beşiktaş'tan ayrılınca başka kulüp istemem dedim.

''Fikret Orman yönetiminin isteğiyle takıma geldim''

- Bundan 4 yıl önce Fikret Orman yönetiminin isteğiyle takıma geldim. Beşiktaş büyük bir camia ve markadır, ailedir. Doğruların, ilklerin, ilkelerin kulübüdür. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Spor öyle bir olgu ki bütün kesimlerin ortak değeri. Futbol sadece ayakla oynanan bir oyun değildir. Önemle altını çizmek istiyorum ki hayal kırıklığı yaşamıyorum bugünkü durumda. Bizde sonuçlardan sebep arama hep vardır.

''Buraya ayrılmak için gelmedim''

- Bugünkü yaşananlarla ilgili bir hayal kırıklığı yaşamıyorum. Beşiktaş'ta, yaşanması gereken bir değişim yaşanıyor. Ben bunun en aza inmesi için çalışacağım. Değişim süreçleri sancılı olır. Başkanla kavgam olamaz. Ben buraya ayrılmak için gelmedim.

''Mazeretlerin arkasına sığınarak başarısızlıkları örtmem''

- Son günlerde yaptığımız işleri eleştirenlerin olabileceğini biliyoruz. Bu eleştirilerin boyutu insani boyutların dışına çıkmış olsa bile daha önce başımızdan geçtiği için hoşgörüyle karşılayacağımız, dersler çıkaracağımız durumları değerlendireceğim. Mazeretlerin arkasına sığınarak başarısızlıkları örtmem. Başarısızlığı kimseyle paylaşmam ama başarıyı herkesle paylaşırım. Sorunları nasıl anlatır, nasıl çözerim? O da benim yöntemim. Bu bir bakış açısıdır. Bugün yaşananlarla ilgili bir hayal kırıklığı yaşamıyorum. Sonuçlardan giderek, söylenenleri saygıyla karşılıyorum. Çünkü bizde sebeplerden sonuca gitmek yerine sonuçlardan suçlu arama ilkesi vardır.

''Benim üstümde bir şey yok, çıplağım''

- Üç yıldır gitmemiz için takım içinde öyle büyük sorunlar olduğunu söylediler ki. Ben bahçenin iyi olmasını istiyorum. Ayrık otlarının ayrılmasını istiyorum. Ben o kadar safım ki aslında, Allah da o yüzden yardım ediyor sanırım. Benim üstümde bir şey yok, çıplağım. Ayrılacağım son gün bile ilk günkü aşkla çalışacağım. Kimse bundan şüphe etmesin.

''Hep aynı şeyin peşindesiniz''

- Ayrılmak isteği benim öncelikli tercihim değildi. Ben buraya ayrılmak için gelmedim. Büyük başarılar için görev yapmaya çalıştım. Bazen istemesek de ayrılmak kaçınılmaz hale geliyor. İspanya'da başkan gelip, 'Milli takım için sizinle görüşmek istiyorlar' dedi. Ben hem Milli Takımda hem Beşiktaş'ta çalışmayı doğru bulmadığımı söyledim. Sonra gittim, konuştum. O gün de sözleşmem daha hayata geçmemişti. O gün daha Beşiktaş ile yeni sözleşme imzalamamıştım. Gitmek istersem o zaman da gidebilirdim. Orada soru sormaya gelmiyorlar. Maç oynanıyor. Hep aynı şeyin peşindesiniz. Konuşmayacağım dediğim 'Duyumlarıma göre istifa etmiş' diyor. Ben senin hakkında öyle duyumlar alıyorum ki sokağa çıkamazsın. Eğer gülmek istiyorsak, güldürmek istiyorsak bu karşılıklı olmalı.

''Fenerbahçe düşmanı değilim''

- Bu haftaki maça çıkmadan beni tehdit edenlere söylüyorum; korkmuyorum. Hafta sonunda oynayacağımız maç öncesi beni tehdit edenlere sesleniyorum; ben ölümü göze alırım ve namusumla gömülürüm. Ben eğer Türkiye'deki şiddetin sebebiysem bu işi yapmam. Dayak yiyen benim. Beyanatımla ilgili bir sorun varsa ortadadır. Ali Koç'la, Ersun Yanal'la derdim yok. Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük takımlarından biridir. Beni Fenerbahçe düşmanı olarak gösteriyorlar. Ben Fenerbahçe'ye hiç saldırmadım. Dayak yiyen bendim. Ben bugün Ersun Hoca ile görüştüm. Ali Koç'la da görüşeceğim. Milli Takım antrenörü olursam da, benim başka bir yerde kardeşim olsa Fenerbahçe'deki oyuncu daha iyiyse onu alırım. Benim niyetim herkese güzel bakmak.

''Manevi alacaklarıma kimsenin serveti yetmez''

- Futbol birleştirici bir güçtür fakat son dönemde ayrıştırmak için kullanıldı. Birbirimizi anlayalım ne olur ya. Ben kavgacı değilim ama kavga ediyor gibi görünüyorum, kavgacı oluyorum. Benim bağırmam gerekirken, susuyorum. O sabır bana artık ağır geliyor. Benim alacaklarım çok var. Maddi, manevi çok var. Manevi alacaklarıma kimsenin serveti yetmez. Ben Beşiktaş taraftarını yanıma almışım, onlara oynuyormuşum. Ben taraftarı kandırarak mı buraya geldim? Bugünlere öyle gelmedim.

''Daha önce söylediğimden dolayı ezilmek zorunda kalıyorum ancak bu bana yapılan bir tebliğ''

- Yıldırım Demirören ile görüştüğüm zaman gizli olmaz. Ben Milli Takımın başına geldiğim zaman da yetkili olacağım ama sahibi olmayacağım. Piramidin tepesinde Milli Takım, alt kısmında kulüpler var. Taban sağlam olmadıktan sonra tepenin bir anlamı yok. Daha önce söylediğimden dolayı ezilmek zorunda kalıyorum ancak bu bana yapılan bir tebliğ! Ceza alır mıyım dediler, alırsın dediler. Bana yazı geldi. Futbolcular gibi bir davet aldım Milli Takım'dan! Beni rahatsız ediyor, buna takılıyorum. TFF'den bana yapılan bir görevlendirme var ancak bu görevlendirme sadece iki hafta, daha ötesi yok. Haziran'da diğer anlaşmayı yürürlüğe koyarlarsa koyarlar, koymazlarsa bakarız.

''Cumhurbaşkanımız beni aradı, ülke için benden bir görev bekliyor''

- Ben Milli Takımın başına geldiğimde yetkili ve sorumlu olacağım, ama sahibi olmayacağım. Bizim takımımız bu, hepimizin takımı. Sayın Cumhurbaşkanımız beni aradı, ülke için benden bir görev bekliyor. Cumhurbaşkanımız, bana diyor ki: Bir vizyon çizdin, diyor. Hayırlı olsun diyor. Benim için mi diyor? Ülke için diyor. Ben böyle heyecanlıyken.

''Neyi sattım ben''

- Beni değersizleştirerek ne yapmak istiyorlar? Veba mı var bende? 'Beşiktaş'ı sattı' diyorsun. Neyi sattım ben? 4 yılı bir inceleyin bakalım benden daha iyi Beşiktaşlı var mı?. Şenol Güneş, Fatih Terim, Mustafa Denizli size ne yapmış? Hainlik mi yapmış? Denizli ile konuşuyorum, senin yüzünden hastalandım diyor. Sen Milli Takım'a gitmeseydin, ben giderdim diyor, stres yaptım diyor hoca. Şakalaşıyoruz.

Yorumlar 1 yorum
TREND HABERLER