SPOR MEDYASI

Rıdvan Dilmen'den flaş açıklama! 'UEFA gaz almaya çalıştı'

NTV'de spor yorumcuuluğu yapan Rıdvan Dilmen, UEFA ve TFF'den yapılan açıklamalar sonrası flaş bir açıklama yaptı. Rıdvan Dilmen'e göre UEFA aldığı kararla gaz almaya çalıştı.

Rıdvan Dilmen'den flaş açıklama! 'UEFA gaz almaya çalıştı'

Telefon bağlantısı ile NTV'ye bağlanan usta yorumcu Rıdvan Dilmen, UEFA ve TFF'nin açıklamalarından sonra önemli açıklamalar yaptı.

İşte Rıdvan Dilmen'in açıklamaları;

"Öncelikle TFF'nin aldığı bir karar değil bu. Sonuçta 2 gün önce UEFA'nın 55 ülke ile yaptığı toplantıdan çıkan karar bu. Yani UEFA'nın kararına göre Haziran'dan önce futbol başlamayacak. Bu sadece bizim özelimizde değil, tüm Avrupa'ya aynı karar söylendi. Biz kendi kendimize karar vermedik. Ancak Temmuz başında da futbola başlanmazsa, ne olur? Bu daha soru işareti. Dünyanın yaşadığı bu kriz futbolu da etkileyecek. Her şey normale döndüğünde bile uzun yıllar kriz futbolu etkileyecek gibi gözüküyor."

UEFA gaz aldı

"Biz kulağı hep tersten tutuyoruz. Örneğin, Mayıs ayında birçok sporcunun kontratı bitiyor. Haziran'da futbol başlayacak diyorsunuz ama... Önce bu sorunlar çözülecek. Sonra dünyadaki sağlık tahakkuk edilecek ve ona göre karar verilecek. Bu sadece Dünya futbolunun gazını almış olmak için yapılmış bir açıklama."

Önce bir sistem oturtmanız lazım

"Mayısta kontratı bitecek olan en az yüzde 30'luk bir kısım var. Sözleşmesi biten oyuncu kontrat yapmadan Temmuz'da oynar mı? Önce teşhisi bulacaksınız, sonra çözümü bulacaksınız, tarih belirtmeyeceksiniz. Önce UEFA'nın sistemi oturtması lazım. "

Türkiye Ligi 14 milyar TL zararda

"FIFA bildiğim kadarıyla futbola bir fon arıyor. Mesela Türkiye bu konuda biraz geride. Şu anlamda söylüyorum, Bundesliga 4,5 milyar euro kar açıkladı, Türkiye Ligi 14 milyar TL zararda. Onlar bile bu oranlarla zorluk yaşayacaklar. Bizi borçlandıran kim mevcut kulüpler. Büyük kulüpler hem bizi borçlandıracaklar sonra da bir o kadar da para kullanacaklar. Bu konularda Devlet yardım ediyor ama bizim ülkemizde zaten devlete ve bankalara olan borçlar inanılmaz. Önümüzü göremiyorum. UEFA'nın bugün aldığı karar, altı dolu olmayan öylesine bir karar."

Yorumlar 1 yorum