BEŞİKTAŞ

Quaresma'dan Başkan Fikret Orman'a olay sözler

Beşiktaş'tan Kasımpaşa'ya transfer olan Portekizli yıldızdan çarpıcı açıklamalar...

Quaresma'dan Başkan Fikret Orman'a olay sözler

Beşiktaş'taki ikinci macerası, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın kararı sonrasında tamamlanan Ricardo Quaresma, olaylı ayrılığın ardından Kasımpaşa’ya transfer olmuştu.

35 yaşındaki kanat oyuncusu, Siyah-Beyazlılar’dan ayrılma süreci, Beşiktaş’a bakış açısı ve yeni kulübündeki hedefleriyle ilgili olarak düşüncelerini paylaştı. Portekizli yıldız, gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. İlk olarak yeni kulübüne kısa sürede adapte olduğunu söyleyen Q7, “Kasımpaşa’da olmaktan dolayı çok mutluyum. Beni çok sıcak karşılayan bir kulüple beraberim. Burada harika bir ortam var. Her zaman yardıma hazır takım arkadaşlarım var, her zaman yardıma hazır kulüp personelleri var ve benim kendimi iyi hissetmem için gereken her şeyi yapıyorlar. Bu da size çalışma azmi veriyor. Umarım bu harika ortamda, bana kollarını açan bu kulübe en iyi şekilde hizmet edebilir ve hedeflerini gerçekleştirmesinde yardımcı olabilirim” dedi.

İşte Portekizli yıldızın sözleri...

‘Ailemle İstanbul’da mutluyuz’
“Beşiktaş’ın ardından Kasımpaşa’ya transfer olma kararımdaki sebeplerden bir tanesi, ailemle birlikte İstanbul’da çok mutlu olmamız. İnsanlar bize burada her zaman çok iyi davrandı. Ben de ailem de burada olmayı seviyoruz. Çocuklarımın okul kayıtları İstanbul’da devam ediyor. Teklif gelince geleceğimle ilgili en iyi kararın Kasımpaşa olduğuna karar verdik. Kulübün gerecekten beni transfer etmek için istekli davranması, burayı tercih etmemdeki sebeplerden bir tanesiydi. Onlara çok teşekkür ediyorum. Tabiki bu transfer süresinde benimle ilgilenen tüm kulüplere de teşekkür ediyorum. Biz İstanbul’u çok seviyoruz. İstanbul fantastik bir şehir.”

'Beşiktaş'a gol atarsam sevinmem'
“Beşiktaş taraftarının bana hala gösterdiği sevgi beni mutlu ediyor. Çünkü kulüpten neden ayrıldığımı, sebeplerinin hepsini zaten herkes biliyor. Beşiktaş’a gol atarsam sevinmem. Takımım kazanması için elimden geleni yapacağım. Oynayabileceğim en iyi oyunu oynayacağım ama gol attıktan sonra sevineceğimi zannetmiyorum. Kasımpaşa da bu durumu anlayışla karşılayacaktır.”

'O, benim için var olmayan birisi'
“Başkanın tavrından dolayı tesiste vedalaşamadığım kişiler oldu. Bu, başkandan kaynaklanan bir sebepti. Beşiktaş Başkanı, zaten benim için hakkında konuşulmasına gerek olmayan birisi, benim için var olmayan birisi. Oradaki insanların hepsi bana çok iyi davrandı, çok sıcak davrandı. Onları gördüğümde ben de onlara aynı şekilde davranacağım.”

‘Kendimi çok iyi hissediyorum’
“Kasımpaşa ile sözleşmem bittikten sonra futbolu bırakacağımı düşünmüyorum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Hâlâ futbolun bana, benim de futbola vereceğim çok şey var. Oynamaya devam edeceğim. Kasımpaşa ile kontratım 1+1 yılık bu yüzden bu senenin tadını çıkarıp elimden gelenin en iyisini yapıp seneye ne olacağımı hep birlikte göreceğiz. Geleceği tahmin etmek kolay değil ama mevcut başkan orada olduğu sürece Beşiktaş’a döneceğimi düşünmüyorum. Bununla alakalı konuşmaya da gerek yok. Ben artık Kasımpaşa’nın futbolcusuyum. Buraya geldim ve burada çok mutluyum. Beşiktaş’a döner miyim dönmez miyim çok fazla düşünmüyorum. Benim bütün düşüncem Kasımpaşa için en iyisini vermek.”

‘Avrupa’da başarılar diliyorum’
“Teknik direktörlük için şimdiden konuşmak çok kolay değil. Dediğim gibi başkan orada olduğu sürece Beşiktaş’a dönmeyeceğim. Başkan değiştikten sonra neler olacağını hep birlikte göreceğiz. Bunu sadece Allah bilir. Beşiktaş, benim her zaman seveceğim, kalbimde olacak bir kulüp. Onlarla birlikte olmaya her zaman hazır olacağımı biliyorlar. O başkan olduğu sürece Beşiktaş’a dönmem mümkün değil. Beşiktaş’a Avrupa’daki maçlarında başarılar diliyorum.”

'F.Bahçe ve G.Saray'dan teklif almadım'
“Fenerbahçe ve Galatasaray’dan bir teklif almadım. Beşiktaş’a karşı ve Beşiktaş taraftarına karşı büyük bir sevgim var. Böyle bir teklif gelse bile kabul etmek ve o takımlarda oynamak, Beşiktaş taraftarının gösterdiği sevgiye ve daha sonra göstereceği sevgiye karşı doğru bir hareket olmazdı. Bu yüzden zor olurdu.”

‘Saha içinde agresifliğe devam’
“Kasımpaşa’nın gelecek sezon Avrupa’da olacağına inanıyorum. Bu yüzden beni buraya getirdiklerini düşünüyorum. UEFA hedefini gerçekleştirmek ve Avrupa’da oynayacak güce de sahibiz. Bunun için çalışmaya devam etmemiz lazım. Geldiğimden beri taraftarlar beni çok iyi karşıladı. Ben yapmakta olduğum şeyi yapmaya devam edeceğim. Saha içinde agresif olup elimden gelen herşeyi yapmaya devam edeceğim. Kasımpaşa’nın UEFA hedefini gerçekleştirmesine yardımcı olmaya çalışacağım.”

Yorumlar