DÜNYA KUPASI

Portekiz ile Fildişi kapışıyor

Açılış fikstürünün en çekişmeli maçlarından biri Portekiz ile Fildişi Sahilleri arasında oynanacak.

Portekiz ile Fildişi kapışıyor

2010 Dünya Kupası'nda G Grubu, 'Ölüm Grubu' olarak adlandırılıyor. Tüm otoriteler Brezilya'nın mutlaka gruptan çıkmayı başaracağını düşündükleri için, Portekiz ile Fildişi arasında kıyasıya bir ikincilik mücadelesi yaşanacak. Castrol Dünya Kupası tahminlerine göre Portekiz bir adım daha önde gözükse de, asıl savaş sahada verilecek.

Afrika kıtasının Filleri, son dönemde hem takım bazında hem de yetiştirdikleri oyuncular bazında dünya çapında tanınmayı başardılar ve bu Dünya Kupası'nda da oldukça iddialı gözüküyorlar.

Takımın en önemli silahı olan Didier Drogba, Japonya ile oynadıkları hazırlık maçında sakatlanarak Fildişi Sahilleri'nde şok etkisi yaratmış ve turnuvada yer alamayacağı belirtilmişti. Ancak korkulan olmadı ve Chelsea'de harikalar yaratan 32 yaşındaki golcü, Güney Afrika'daki yerini aldı.

Avrupa'nın önde gelen birçok takımına oyuncu veren Fildişi, Drogba dışında da yıldızları kadrosunda bulunduruyor. Ancak onun yokluğunda gol yollarında sıkıntı çekecekleri aşikâr çünkü bir diğer forvet olan Aruna Dindane, milli takımla çıktığı 55 maçta sadece 16 gol kaydedebilmiş durumda.

Yine de ikinci kez Dünya Kupası'na katılmayı başaran Fildişi Sahilleri için umutlar tükenmiş değil. Portekiz karşısında galip gelerek, gruptan çıkma adına önemli bir adım atmak istiyorlar.

Galibiyetler de ketçap gibi midir Ronaldo?

Portekiz o 'Altın Jenerasyon'u geçmişte kalmış olabilir ama Cristiano Ronaldo gibi dünya çapında bir yıldıza sahip olan teknik direktör Carlos Queiroz yeni bir Portekiz efsanesi yaratabilir.

Aslında Portekizliler için hazırlık maçları pek de umut verici başlamadı. Çin ve Cape Verde karşısında oynadıkları futbol umut vermese de, Kamerun ve Mozambik karşısında aldıkları farklı galibiyetlerle Dünya Kupası öncesinde rakiplerine gözdağı vermeyi başardılar.

Elbette ki hazırlık maçları hiçbir takım için bir ölçü kabul edilemez ve Portekizli yıldızlar da bunun böyle olduğunu düşünüyorlar. Ülkesinin çok şey beklediği 'dünyanın en pahalı transferi' etiketli Cristiano Ronaldo da bu görüşte. Dünya Kupası öncesinde oldukça iddialı açıklamalarda bulunan 25 yaşındaki yıldız, "Goller ketçap gibidir. Bir geldi mi ardı arkası kesilmez" diyerek Güney Afrika'da gol konusunda sıkıntı yaşamayacaklarını iddia etmişti.

Goller gibi galibiyetler de ketçap misali gelir mi bilinmez ama Fildişi maçında tüm gözlerin onun üzerinde olacağı kesin!

Form Durumları

Fildişi Sahilleri

Fildişi Sahilleri 2-0 Japonya (Hazırlık maçı)

Fildişi Sahilleri 2-2 Paraguay (Hazırlık maçı)

Güney Kore 2-0 Fildişi Sahilleri (Hazırlık maçı)

Fildişi Sahilleri 2-3 Cezayir (Afrika Uluslar Kupası)

Gana 1-3 Fildişi Sahilleri (Afrika Uluslar Kupası)

Portekiz

Portekiz 3-0 Mozambik (Hazırlık maçı)

Portekiz 3-1 Kamerun (Hazırlık maçı)

Portekiz 0-0 Cape Verde (Hazırlık maçı)

Portekiz 2-0 Çin (Hazırlık maçı)

Bosna Hersek 0-1 Portekiz (Dünya Kupası play-off)

Takım Haberleri[page_end]

Fildişi Sahilleri

Didier Drogba'nın bu maçta oynayıp oynamayacağı henüz belli değil. Bu nedenle teknik direktör Sven Goran Eriksson da Chelseali yıldızın oynamaması durumunda bir 'B planı' olduğunu söyledi. Ancak takım için büyük önem taşıyan Drogba'nın oynamak için elinden geleni yapacağı kesin.

Muhtemel 11: Barry; K. Toure, Eboue, Boka, Tiene; Y. Toure, Zokora; Gervinho, Romaric, Tiote; Drogba

Portekiz

Nani'nin önümüzdeki hafta takımdaki yerini alacağı açıklanmasına rağmen, Manchester Unitedlı futbolcunun Portekiz'e giderek tedavisine devam etmesi de ihtimal dahilinde. Bu arada Nani'nin ülkesine dönmesinin ardında başka nedenler olduğu da iddia ediliyor.

Yorgun olduğu bilinen Simao'nun yine de bu maçta sol kanattaki yerini alması bekleniyor.

Mozambik karşısında iki gol kaydeden Almeida'nın bu maçta ilk 11'de başlaması bekleniyor.

Muhtemel 11: Eduardo; Miguel, Carvalho, Alves, Duda; Meireles, Veloso; Simao, Deco, Ronaldo; Almeida

Fildişi Sahilleri - Portekiz
Yer: Nelson Mandela Bay Stadyumu, Port Elizabeth
Zaman: 17:00 (TSI)
Yayın: TRT 1

İzlenesi oyuncular

Fildişi Sahilleri

Eğer Drogba bu maçta forma giymezse, o zaman takımın en kilit bölgesi orta saha olacak ve büyük ihtimalle Yaya Toure, Fildişi'nin en önemli silahı olacak. Toure, Zokora ve Romaric ile birlikte Portekiz için büyük tehlike oluşturabilir.

Portekiz

Kamerun ile oynadıkları hazırlık maçında Porto'nun da yıldızı olan Raul Meireles, oynadığı futbolla göz doldurdu. Orta sahada oynamasına rağmen iki gol kaydeden Meireles, bu maçta da Ronaldo ile birlikte teknik direktör Carlos Queiroz'un en önemli kozu olacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER