MİLLİ TAKIM

Petr Cech: Türkiye'de 3 futbolcunun oyunu beni etkiledi

Çek Cumhuriyeti'nin file bekçisi Petr Cech, ülke basınına önemli açıklamalar yaptı.

Petr Cech: Türkiye'de 3 futbolcunun oyunu beni etkiledi
A Milli takımımız, Çek Cumhuriyeti'ne 2-1'lik skorla kaybederken, konuk takımın file bekçisi Petr Cech, ülke basınına bir röportaj verdi.

Kalesinde 1 gol gören Cech bazı itiraflarda bulunurken, Türkiye'de Gökhan Gönül, Arda Turan ve Caner Erkin'in iyi oynadığını belirtti.

"İLK YARIDA TÜRKİYE ÇOK İYİ OYNADI"

Cech açıklamasında, ''Türkiye ilk yarıda çok iyi oynadı. Tehlikeli ataklarla geldiler ancak ikinci devrede oyunun kontrolünü aldık. 8. dakikada yediğimiz golden dolayı kötü bir başlangıç yapmıştık. Çok fazla top kaybettik, Türkler güçlüydü... İyi oynarsak dirençlerini kıracağımızı biliyorlardı ve bunu başardık" dedi.  

Chelsea'nin file bekçisi maçta zaman zaman iyi oynadıklarını belirtirken, "İlk yarının 25 dakikasıyla ikinci devrede çok farklı oynadık. Birçok şans yakalayıp sonunda galibiyete ulaştık. Biraz telaşlandık ama bunu başardık. Çok zor bir karşılaşmaydı." sözlerini kullandı.

"TÜRKLER SOL KANADI PENETRE ETTİ"

Türkiye'nin yıldızlarından bahseden tecrübeli kaleci, "Türkler sol kanattan ceza sahası içerisini penetre etmeyi başardılar. Burada Gökhan Gönül etkili oldu. Arda Turan ise bir çok tehlikeli pozisyon yaratarak çok güzel oynadığı bir maç çıkardı. Bunlara ek olarak ayrıca, sol bekleri Caner Erkin'de etkili şutları ile çok iyi oynadı. İlk 45 dakikada Türklere karşı hayatta kaldık ancak aradığımız ikinci golü bulduk." açıklamasını yaptı.

Maçın son bölümlerinde 'korktuğunu' kaydeden Cech, "Dürüst olmak gerekirse 75. dakikada saate baktım. Türkiye baskıyı kurmuştu. Biz de organize gelmeye başladık ve 3. golü bulabilirdik" dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER