FUTBOL

Nihat Özdemir'den Fenerbahçe'nin başvurusuna cevap!

Türkiye'de futbol gündemi 1959 yılı öncesinde alınan şampiyonlukların akıbetini tartışıyor. Fenerbahçe, 1959'dan önce tüm kulüplerin aldığı şampiyonlukların geçerli sayılması yönünde görüş bildirirken, kazandıkları 9 şampiyonluğun geçerli sayılması için başvuruda bulundu.

Nihat Özdemir'den Fenerbahçe'nin başvurusuna cevap!

Süper Lig'de şampiyonluk yarışında son 10 haftaya girilirken, bir yandan da Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 1959 öncesi alınan şampiyonlukların tescil edilip edilemeyeceği yönündeki tartışmalar devam ediyor. Son dönemde iki kulübün başkanları ve yöneticileri bu konuda sık sık açıklamalarda bulunuyor. Sarı-lacivertli kulüp, Türkiye Futbol Federasyonu'na 1959 yılından önce kazanılan 9 şampiyonluklarının geçerli sayılması için başvuruda bulundu. Son dönemde ise bu başvurunun reddedildiği iddiaları ortaya atılırken, TFF Başkanı Nihat Özdemir konu hakkında açıklama yaptı.

Galatasaray cephesi ise 1959 yılından önce düzenlenen turnuvaların tüm Türkiye genelinde temsil edilmediğini ve yerel şampiyonluk olduğu için geçerliliği olmadığını ifade ediyor. İki cephe arasındaki şampiyonluk savaşı TFF'nin de gündeminde.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, geçtiğimiz günlerde beIN Sports'a yaptığı açıklamada Fenerbahçe'nin başvurusunun incelendiğini ve kısa süre içerisinde konuyla alakalı açıklama yapılacağını ifade etmişti. Son günlerde ise TFF'nin sarı-lacivertli kulübün başvurusunu reddettiği yönünde haberler çıktı.

Sosyal medyada, "Fenerbahçe'nin geçmiş yıllardaki Türkiye birinciliklerinin; şampiyonluk olarak tescil edilmesi için TFF'ye yaptığı başvurunun reddedildiği" şeklinde çıkan iddiaları Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir cevapladı.

Akşam gazetesine konuşan Özdemir bu konuda henüz bir karar alınmadığını belirterek, "Bu konuda henüz verilmiş bir kararımız yok. En yakın zamanda açıklayacağız. Ama şu an öyle bir karar yok" dedi.

Yorumlar