BASKETBOL

Mvp Ana Dabovic'e Türkiye'de şok

Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Sırbistan’ı şampiyonluğa taşıyan ve MVP seçilen Ana Dabovic ülkemizde kadro dışı bırakıldı.

Mvp Ana Dabovic'e Türkiye'de şok

Bir oyuncu düşünün ki, hem ülkesini Avrupa’nın zirvesine taşısın, hem de turnuvanın MVP’si (En değerli oyuncu) seçilsin; ancak bu rüya gibi başarının ardından kısa bir süre sonra performansının yeterli bulunmaması nedeniyle kulüp takımında kadro dışı bırakılsın...

MVP ANA DABOVİC

İşte o oyuncu Ana Dabovic, yani FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda finalde 25 sayı üreterek ülkesini şampiyonluğa taşıyan yıldız skorer guard. Ülkemizde Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Yakın Doğu Üniversitesi’nde forma giyen 26 yaşındaki oyuncu, bu sezon yükseldiği ligde son 4 maçını da kaybeden Yakın Doğu Üniversitesi’nde performansının yetersiz bulunması nedeniyle kadro dışı bırakıldı. Yıldız oyuncuyla yolların ayrılabileceği de ifade edildi. Ana Dabovic, bu sezon forma giydiği 10 lig maçında; 11.8 sayı, 2.8 ribaund ve 2.8 asist ortalamalarıyla oynadı. 

İşte Fernando Muslera'nın dramı!

ORMAN GENÇLİK İLE KÜME DÜŞMÜŞTÜ

Ana Dabovic’in Yakın Doğu’da kadro dışı kalması, Türkiye’de yaşadığı ilk kötü sürpriz değil... Sırp yıldız, geçen sezon formasını giydiği OGM Orman Gençlik’le bireysel olarak iyi bir sezon geçirmesine rağmen takımının küme düşmesine engel olamamıştı. Dabovic, 2014-15 sezonunda ligde oynadığı 25 maçta 18.4 sayı ortalaması tutturmuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER