DÜNYADAN FUTBOL

Messi Liverpool’u 2 golle yıktı galibiyetin mimarı oldu

Futbolun efsanesi Lionel Messi, bir kez daha kendisine hayran bıraktı. Messi, Şampiyonlar ligi yarı final ilk maçında Liverpool’u 2 golle yıktı.. En yüksek teknolojiye sahip fotoğraf makineleri bile, hızla koşan Messi’yi ancak böyle görüntüleyebildi.

Aliye Tulum
Aliye Tulum[email protected]
Messi Liverpool’u 2 golle yıktı galibiyetin mimarı oldu

Şampiyonlar Ligi’nde yarı finallerin ilk heyecanı tamamlanırken, haftaya damgasını vuran isim elbette Barcelona’nın süperstarı Lionel Messi oldu.

Sezon başında, “Bu sezonki en büyük hedefimiz, Nou Camp’a tekrar Şampiyonlar Ligi kupasını getirmek” diyen Messi, İngiliz ekibi Liverpool’u konuk ettikleri ilk maçın yıldızıydı. Barça’nın 3-0 kazandığı mücadelede Messi, iki kez rakip fileleri sallarken, frikikten attığı son gol herkesi büyüledi. Katalan ekibinin formasıyla ilk golünü 1 Mayıs 2005’te atan süperstar, takımı adına resmi maçlardaki gol sayısında 600’e ulaştı.

En yüksek teknolojiye sahip fotoğraf makineleri bile, hızla koşan Messi’yi ancak böyle görüntüleyebildi.

Krallıkta zirvede

Karşılaşmanın ardından Arjantinli oyuncu, “4-0’lık galibiyet daha güzel olurdu. Aldığımız sonucun değerli olduğunu biliyoruz ama turu geçmediğimizin farkındayız. Rövanşta zorlu bir maç bizi bekliyor. Kazandığımız için mutluyuz. Ayrıca Coutinho’nun oyundan çıkarken gördüğü tepkiyi onaylamıyorum. Bu üzücü bir durum” ifadelerini kullandı. Bu arada Devler Ligi’ndeki gol sayısını 12’ye çıkaran ve krallık yarışında zirvede yer alan 31 yaşındaki futbolcunun, bu sezon toplamda şu ana kadar 46 maçta 48 golü ve 19 asisti bulunuyor.

Klopp: O vuruşu savunmak çok zor

Geçen sezonki Devler Ligi finalinde kupayı Real Madrid’e kaptıran Liverpool’un hocası Jürgen Klopp, 3-0 yenildikleri Barcelona maçında faturayı Lionel Messi’ye kesti! İki gol atarak İngiliz ekibini adeta yıkan Messi için Klopp, “Messi böyle maçlarda durdurulamaz bir oyuncu. Kullandığı serbest vuruşu savunmak imkansızdı. Attığı ikinci gol belki kariyerinin en güzel golü değildi ama o anda bile becerilerini göstermeyi başardı. Onu savunurken ekstra sertlik kullanmadık, sadece keyif almaya çalıştık” yorumunda bulundu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER