BAŞAKŞEHİR

Medipol Başakşehir’den Avrupa’da büyük başarı

UEFA Avrupa Ligi J Grubu son maçında Alman ekibi Borussia Mönchengladbach’ı 2-1’lik skorla mağlup eden Medipol Başakşehir, grubu lider tamamlayarak, tarihinde ilk kez adını üst tura yazdırdı.

Medipol Başakşehir’den Avrupa’da büyük başarı

UEFA Avrupa Ligi J Grubunda Medipol Başakşehir tarihinde bir ilke imza attı. Turuncu-lacivertliler, grup aşamalarının son hafta müsabakasında Almanya deplasmanında Borussia Mönchengladbach’ı geriden gelip 2-1 mağlup ederek, grubu lider tamamladı ve adını bir üst tura yazdırdı. İstanbul temsilcisi, bu sonuçla tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında gruplardan çıkmayı başardı.

Geriden geldi, tarih yazdı
Medipol Başakşehir, müsabakanın 33. dakikasında Thuram’ın golüyle 1-0 yenik duruma düştü. Turuncu-lacivertliler, İrfan Can’ın ayağından 44. dakikada bulduğu gol ile soyunma odasına 1-1’lik beraberlikle gitti. İkinci yarıya çok daha farklı başlayan Başakşehir, 90’da Crivelli’nin golüyle UEFA Avrupa Ligi’nde ve Avrupa kupalarında ilk kez son 32’ye gitmeyi başardı.

GRUPTA PUAN TABLOSU

1)Medipol Başakşehir 10
2) Roma 9
3) M'Gladbach 8
4) Wolfsberger 5

İLK 11'LER

M.Gladbach: Sommer, Elvedi, Ginter, Neuhaus, Wendt, Lainer, Kramer, Zakaria, Hermann, Thuram, Embolo

Başakşehir: Mert, Clichy, Epureanu, Ponck, Caiçara, Mehmet Topal, İrfan Can, Visca, Elia, Aleksic, Crivelli

MAÇTAN DAKİKALAR

24. dakikada gelişen ev sahibi takımın atağında Herrmann'ın sağ kanattan altı pas içine gönderdiği topu, Ponck uzaklaştırmak istedi, bu oyuncunun vuruşunda, meşin yuvarlak Epureanu'ya çarptı ve az farkla yandan auta gitti. 

31. dakikada Borussia Mönchengladbach etkili geldi. Sağ kanatta topla buluşan Herrmann, penaltı noktası önünde bekleyen Wendt'e pasını attı. Wendt'in gelişine şutunda meşin yuvarlak üstten dışarıya gitti.

33 dakikada ev sahibi takım öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Lainer'in altıpas önüne yerden verdiği pasta, boş pozisyondaki Thuram meşin yuvarlağı rahat bir şekilde filelere gönderdi: 1-0. 

44. dakikada Medipol Başakşehir beraberliği yakaladı. Clichy'nin pasıyla rakip yarı sahanın ortasında topla buluşan İrfan Can Kahveci, kaleyi cepheden gördüğü pozisyonda şutunu çekti, kaleci Sommer'den de seken top ağlarla buluştu: 1-1. 

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Yorumlar