DÜNYADAN FUTBOL

Manchester City'ye UEFA'dan men cezası geliyor

İngiliz devi Manchester Cit'ye UEFA'dan kötü haber geldi.. Manchester City, ligi 98 puanla bitirerek Liverpool'un önünde şampiyon olmuştu.. Şampiyonlar Ligi'nden men cezası ile karşı karşıya kaldı..

Manchester City'ye UEFA'dan men cezası geliyor

Manchester ekibi, Pep Guardiola önderliğinde son 3 senede ikinci şampiyonluğunu elde etti. Diğer yandan kulüp, tedirgin bir şekilde UEFA'nın vereceği kararı bekliyor. UEFA Finansal Fair Play Kurulu, yakın bir zamanda Manchester City kulübünde yapılan ekonomik usulsüzlüklerle ilgili soruşturmasını tamamlayarak kararını açıklayacak. 

Manchester City'nin sahibi olan Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Abu Dhabi United Group isimli şirketin, kulübe sponsorluk adı altında usulsüz bir şekilde 60 milyon sterlin nakit akışı sağladığı iddiaları vardı. İngiliz kulübünün bu para ile Riyad Mahrez'i transfer ettiği ifade ediliyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEN MEN EDİLEBİLİR

New York Times'ta yer alan habere göre UEFA, Manchester City kararını en geç 2 hafta içinde açıklayacak. City'ye tarihi bir ceza geleceği ifade edilirken, dünya devi kulübün Şampiyonlar Ligi'nden men edileceği kaydedildi. UEFA Finansal Fair Play Kurulu Başkanı Yves Laterme, Alman Der Spiegel'e yaptığı açıklamada, "En ağır ceza verilebilir. Yazılanlar doğruysa bu ciddi bir problem." ifadelerini kullandı.

DÜNYA DEVİ İDDİAYI YALANLADI

Football Leaks'in açıkladığı e-mail belgeleri ve yazışmalarla ortaya çıkan skandal sonrasında, UEFA City'ye 20 milyon Euro para cezası verse de dava dosyası kapanmamıştı. City'nin oyuncular için ödenen 40 milyon sterlinin gizlendiği de iddia ediliyor. Manchester City ise bu iddiaları yalanlayarak kulübün zarar vermek için organize bir girişim yapıldığını dile getirdi.

TREND HABERLER
Yorumlar 1 yorum
TREND HABERLER