DÜNYADAN FUTBOL

Manchester City Avrupa'dan men cezası alabilir

Finansal Fair Play kurallarını ihlal etmesine karşın men cezasını atlattığı belgelere yansıyan Manchester City’nin, Avrupa’dan men cezası alabileceği UEFA tarafından açıklandı.

Manchester City Avrupa'dan men cezası alabilir

Manchester City’nin finansal fair play kuralları çerçevesinde ceza alması gerekirken, cezadan yırttığı iddiaları, soruşturmalık oldu. Geçtiğimiz ay yayınlanan Football Leaks belgeleri, City Kulübü’nün finansal doping yoluyla Finansal Fair Play (FFP) kurallarını ihlal ettiğini, aynı gerekçelerle küçük kulüplerin lisansı iptal edilirken, buna karşın İngiliz ekibinin men cezası almadan yırttığını ortaya koymuştu.

UEFA’nın bu belgeleri incelemeye aldığı ve kulübe yönelik bir soruşturma başlattığı ortaya çıktı. UEFA Kulüp Kontrol Organı Başkanı ve Başmüfettişi Yves Leterme konuyla ilgili açıklamalarda bulundu, Manchester City’nin, araştırmanın sonucuna göre en ağır cezayı alabileceğini söyledi. Belgelerin gerçekleri yansıtması durumunda kulübe Avrupa’dan men cezası gelecek.

‘Ciddi problem var demektir’...Kulüp hesaplarının yeniden incelemeye alındığını belirten Leterme şunları söyledi: “Eğer bu doğruysa, işler yazıldığı gibiyse, o zaman ciddi bir problem var demektir. Bu da o zaman en ağır cezalandırmaya yol açar. Yani UEFA müsabakalarından men”.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER