BASKETBOL

Maç tekrarına Beşiktaş ne dedi?

Beşiktaş Kulübü, BC Goettingen takımıyla tekrarlanmasına karar verilen ULEB Avrupa kupası (B) Grubu maçının tekrarına ilişkin detayları açıkladı.

Maç tekrarına Beşiktaş ne dedi?
Beşiktaş Kulübü, erkek basketbol takımının Almanya'nın BC Goettingen takımıyla tekrarlanmasına karar verilen ULEB Avrupa kupası (B) Grubu maçının tekrarına ilişkin detayları açıkladı.

Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, siyah-beyazlı ekibin 23 Kasım Salı günü deplasmanda rakibine 85-83 yenildiği mücadelenin bitimine 19.8 saniye kala BC Goettingen'in attığı sayıdan sonra Beşiktaş Cola Turka'nın mola aldığı, moladan sonra top kullanma hakkının siyah-beyazlı ekipteyken ve karşılaşmanın bitimine 19.8 saniye varken, mücadelenin teknik komiseri ve hakemler tarafından hücum süresinin 14 saniyeye ayarlandığı hatırlatılarak, ''Bu durumda takımımız hücum süresinin tamamını kullanamamış ve siyah-beyazlılarımız son hücumunu 14 saniye içinde yapmak zorunda kalmıştı. Chatman'in atışının ardından bitime 5.8 saniye kala topu kapan BC Goettingen, son atağında sayıyı bularak karşılaşmayı 85-83 kazanmıştı'' denildi.

Açıklamada, yapılan bu hatanın ardından maç bitiminden hemen sonra masa hakemlerine itirazın iletildiği, karşılaşmadan bir gün sonra da maçı canlı olarak yayınlayan TRT'nin görüntüleriyle birlikte Eurocup'a resmi itirazda bulunulduğu belirtilerek, ''Bunun üzerine ilk toplantısında kulübümüzün itirazını gündemine alan Eurocup yetkilileri, bugün yaptıkları açıklamada kulübümüzü haklı buldu ve mücadelenin tekrar oynanmasında karar kılındı'' ifadesine yer verildi.

Eurocup Disiplin Hakimi Patrick Grandiean'ın açıkladığı karara göre, Eurocup Disiplin Talimatları gereğince maçın tamamının tekrar oynanmasına, yeni karşılaşmadan doğacak masrafların tümünün Euroleague'e ait olacağına, itiraz hakkı için kulübün ödediği 300 avronun geri verileceğine ve davaya ilişkin tüm diğer istem ve taleplerin reddedileceğine karar verildiği belirtildi.

Ayrıca 62. madde uyarınca da BC Goettingen kulübüne 10 takvim günü içinde temyiz hakkı tanındığı ifade edildi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER