MİLLİ TAKIM

Lucescu'dan oyunculara tavsiyeler

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, oyuncuların davranışlarına ve eğitimlerine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Lucescu'dan oyunculara tavsiyeler
UEFA'ya konuşan Lucescu, farklı ülkelerde çalıştığı dönemlerde tüm  oyuncularının davranışlarında ve eğitimlerinde ortak nokta bulmalarını sağlamaya  çalıştığını belirterek, "Oyuncular çevrelerindeki insanlara saygı göstermeleri  gerektiğini bilmeliler. Bu benim için çok önemlidir; özellikle çok sayıda genç  oyuncu ile çalıştığım için. En büyük gururum, birçoğunu belli bir davranışa  getirmeyi başardığım, profesyonellikle başkalarını etkilemelerini sağladığım ve  onları büyük takımlar için oynarken gördüğüm gerçeğiydi." dedi.
 
Kariyeri boyunca oyunculardan genç kalmayı öğrendiğine dikkati çeken  Lucescu, "30-31 yaşlarımdan bu yana çok sayıda genç oyuncu ile çalışarak bu genç  ruhu davranışımda tutmayı başardım. Beni bu şekilde davranmaya zorladılar ve  yaşamak, oynamak için neşe ve zevk verdiler. Bana çok şey kattılar. Gençler  hayatın sevincini her açıdan kapsar. Beni bu gençlikte ve iyimserlikte tutmayı  başardılar." ifadelerini kullandı.
 
Farklı ülkelerin yapısına uyum sağlamasına değinen Mircea Lucescu,  sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Tüm geçişler zordu. Çünkü günün sonunda, tüm bu ülkelerde  yabancısınız, ve takdir edilmek ve kabul edilmek için iyi sonuçlar elde  etmelisiniz. Onlara takdir edilmeye değer olduğunuzu kanıtlamanız gerekiyor. Her  ülkenin yaşam koşullarına, kültürüne uyum sağlamaya çalıştım. Hiç kimse bir  şeyleri değiştiremediği için insanların uyum sağlaması gerekir, ben de bunu zevk,  ilgi, merak ve aktif bir şekilde her zaman yaptım. Bu yüzden çalıştığım  ülkelerden herhangi birinin koşullarına uyum sağlamam gerçekten zor değildi. Her  oyuncuyla kendi dilinde anlaşmak için konuşmak önemlidir."
 
"Oyuncularımla iyi ve yakın ilişki kurmak istedim"
 
Yaşam tarzının kendisini farklı diller öğrenmeye zorladığını anlatan  Lucescu, şunları kaydetti:
 
"Oyuncularımla iyi ve yakın bir ilişki kurmak istedim. Anlaşıldığımı  hissetmedikçe sonuç alamayacağımı düşünmüştüm. Kendinizi açıklayamadığınız zaman,  istediğiniz sonuçları elde etme şansınız kalmaz, elinizdeki oyuncuyu daha iyi bir  oyuncuya dönüştüremezsiniz. Kendi dilinde, evet. Kesinlikle önemlidir. Birçok  oyuncu bugün çok zekidir ve futbolcu işinin çok önemli olduğunu ve oyun  alanındaki faaliyetin ötesinde bir katılımı gerektirdiğini anlıyor. Oyuncudan  gelen bu kararlılığın kendisinin etrafındaki oyuncular ve hocasının tarafından  anlaşılmasının yollarını bulması gerekir. Bu nedenle birçok oyuncu oynamakta  oldukları ülkenin dilini oldukça hızlı bir şekilde öğrenmektedir ve bu  oyuncularla çalışmak daima kolaydır."
 
UEFA'nın Equal Game (Eşit Oyun) kampanyasını değerlendiren Lucescu,  "Bence Equal Game mükemmel bir şey. Dediğim gibi, toplumun daha bencil, daha  bireysel, daha kişisel kazanç odaklı olduğu zamanlarda Equal Game, futbol  oyununun yarattığı o özel duygusal anları bulmak için ve futbol sahasında  çocukluk mutluluğunun bulunmasının ne kadar gerekli olduğunu bize hatırlatıyor.  Bence olağanüstü bir şey." diye konuştu.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER