MİLLİ TAKIM

Lucescu'dan Milli Takım için olay sözler!

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ve futbolculardan Okay Yokuşlu, Arnavutluk maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Lucescu'dan Milli Takım için olay sözler!

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu gündemi meşgul eden konularla ilgili açıklamalar yaptı…

Bazı oyuncuların neden kendi pozisyonlarında hala oynamadıklarının sorulması üzerine net cevaplar veren Lucescu, “Gençlerbirliği’nin beklerini izledim. Yeterli görmedim. Sabri’yi de denedim, olmadı!” dedi.

Basın toplantısında ilk olarak konuşan Okay Yokuşlu “İyi bir jenerasyon var. Yetenekli ve genç oyunculardan kurulu bir takımız. Yenileme dönemlerinde sabır ve zamana ihtiyaç var. Takımdaki uyum gayet iyi. Hocamızın istediklerini sahaya yansıttığımızda başarı gelecektir.” dedi.

Türkiye’de görev yapan Teknik Direktörlerden genç futbolcuları oynatmalarını rica eden Lucescu şöyle konuştu:

”KADROYA ÇAĞIRMADIKLARIMI DA ÇAĞIRACAĞIM”

“Kendi kendinize özeleştiri yaparsanız, ne söylersiniz?” sorusuna yanıt veren Mircea Lucescu “Özeleştiri yapmak şu anda kolay değil. İlk maçım Ukrayna’ya karşıydı ve 3 gün içerisinde hazırlanmak zorundaydık. Daha tecrübeli oyuncuları çağırdım çünkü alışkanlıkları olduğunu düşündüm. Gençleri de kendi kulüplerinde oynamasalar bile 15 dakika oynatarak entegrasyonu sağlamaya çalıştım. Ancak bu kolay bir durum değil. Şimdi felsefemi çağırdığım oyunculara anlatıyorum. Daha önce takımda olan hiçbir oyuncuyu da bırakmadım. Sakatlıktan dolayı gelmediler. İhtiyaç olduğunda resmi maçlarda onlardan faydalanacağım, bunu tekrar belirtiyorum” açıklamasını yaptı.

”RİCA EDİYORUM, ONLARI OYNATIN”

Kadroda bulunan isimlerle ilgili açıklama yapan Lucescu “Kenan Karaman bende iyi bir izlenim uyandırdı. Barış Yardımcı geç katıldı. Hocası Paul Le Guen ile görüştüm. Milli Takım’a entegrasyonu için biraz zamana ihtiyaç duyduğunu belirtti. Emre Mor’un sakatlığı var, bu sakatlıktan kurtulup Celta Vigo’da oynaması için kendisiyle görüştüm. İyi bir grup yarattık. Bundan sonrası onların çalışmalarına bağlı. Mart ayına kadar kulüplerinde oynama durumları onların ne kadar ileri gidebileceğini gösterecek. Takım antrenörlerinden rica ediyorum, bu gençleri mümkünse oynatsınlar. Türk Milli Takımı’nın geleceği bu gençler ve bu önemli bir konu.” diye konuştu.

”EMRE AKBABA, DENİZ TÜRÜÇ’Ü GÖRMEK İSTİYORUM”

Arnavutluk maçıyla ilgili konuşan Lucescu, “Emre Akbaba, Deniz Türüç, onları görmek istiyorum. kendi takımlarında oynayanların, Milli Takım’da da kendilerini göstermesini istiyorum. Gençler arasında güzel bir rekabet olacaktır. Arnavutluk’un büyük bir kısmı İtalya’da oynuyor. Büyük takımlar olmasa bile orada forma giyiyorlar. Belli bir olgunluğa ulaştıktan sonra Türk oyuncular yurt dışına çıkmalı.” ifadelerini kullandı.

Arda Turan için ayrılık iddiası!

”SABRİ’YE DENEDİM OLMADI”

Sağ bekte Ozan Tufan’ı oynatmasının hatalı bir seçim olup olmadığı sorulan Lucescu, “Gökhan ve Şener sakat, Kaan sakattı gitti. Ozan Tufan ile konuştum, sağ bek oynattık. Başka kimi oynatabilirdim? Seçim hakkım yok. Büyük kulüplerde oynayanlar yok, Sabri’yi denedim. O da olmadı. Bazen analizler yapıyorsunuz ama olmuyor. Bazen çözüm üretmeden soru soruyorsunuz.

”GURBETÇİLERİN 2.TERCİHİ TÜRKİYE”

Bizim 20 oyuncumuz var, Romanya’nın 29, Aranavutluk’un 28. Kaan, Almanya 2. Ligi’nde oynuyor. Almanya’da neredeyse 1 ay kaldım ve oyuncu izledim. Yetenekli oyuncuların bir çoğu Almanya’yı seçmişler, ikinci tercihleri Türkiye. Avusturya Wien’de Tarkan Serbest var, onunla konuştum ama beklemek istiyor. Başka bir ülkeden teklif alabilecek mi onu görmek istiyor. Elimde potansiyeli olan iyi bir grup var. İyi bir ekip yapacağıma eminim. Bu sadece beim sorunum değil, Türkiye’de futbol için çalışan herkesin sorunu. Sorumluluk benim.Aykut Kocaman Şenol Güneş, Igor Tudor, Paul Le Guen, Okan Buruk… Hepsiyle konuştum, onlardan yardım istedim. Antrenörlere de saygı duyuyorum.” dedi.

Yorumlar
TREND HABERLER