DÜNYA KUPASI

Kupa Güney Afrika'ya teslim edildi

FIFA Başkanı Sepp Blatter, Dünya Kupası'nı, kupaya ev sahipliği yapacak Güney Afrika'nın Devlet Başkanı Yardımcısı Kgalema Motlanthe'ye teslim etti.

Kupa Güney Afrika'ya teslim edildi
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, Dünya Kupası'nı, kupaya ev sahipliği yapacak Güney Afrika'nın Devlet Başkanı Yardımcısı Kgalema Motlanthe'ye teslim etti.

Pretoria'daki törende konuşan Motlanthe, Dünya Kupası'nın ilk kez Afrika kıtasında düzenlenecek olmasının bir dönüm noktası olmasını umduğunu söyledi.

Sepp Blatter da dün eski Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela ile görüştüğünü ve Mandela'nın da 11 Haziran Cuma günü yapılacak açılış törenine geleceğini belirtti.

Kupanın teslim törenine, Güney Afrikalı yaklaşık 50 yetkili de renkli yerel giysileriyle katıldı ve törende geleneksel vuvuzela çalgısı çalındı.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER