SÜPER LİG

Kulüpler Birliği'nden teröre karşı birliktelik mesajı

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, "18 kulüp teröre karşı omuz omuza birliktedir" dedi.

Kulüpler Birliği'nden teröre karşı birliktelik mesajı

Kulüpler Birliği Süper Lig A.Ş. Paneli, Kulüp başkanları ve yöneticilerinin katılımıyla Çırağan Kempinski Oteli Enderun Salonu'nda yapıldı.

18 Kulüp teröre karşı omuz omuza birlikte olduklarının mesajını verirken, yıllardır sonuçlanamayan kulüpler yasası da gündeme geldi. Bu konudaki çalışmaların ne durumda olduğu sorusu üzerine, Gümüşdağ şöyle konuştu:

"Biz bundan 4-5 ay evvel Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç Beyefendiye Kulüpler Birliği olarak bir ziyarette bulunduk. Bu yasanın hızlı bir şekilde çıkmasını arzu ettiğimizi söyledik. Kendisinin de bir çalışma içerisinde olduğunu ve biz kulüplerle bir an önce paylaşılmasını fikir ayrılıklarımız varsa, farklı görüşlerimiz varsa yenileyerek son taslağı önümüze koymak istiyoruz diye söyledik. İsteğimiz, arzumuz meclis kapanmadan bu kanunun taslağının yasalaşmasını istiyoruz.

"KULÜPLER YASASI SADECE SÜPER LİG AŞ İLE İLGİLİ KULÜPLER BİRLİĞİ VAKFI'NIN YAYIN İHALESİNİ YAPIYOR OLMASINI BELİRLEYEN BİR DURUM DEĞİL"

Burada iki yol var; 1 kulüpler yasası. Biliyorsunuz kulüpler yasası sadece Süper Lig AŞ ile ilgili Kulüpler Birliği Vakfı'nın yayın ihalesini yapıyor olmasını belirleyen bir durum değil. Kanun içerisinde çok geniş bir diğer amatör branşlar da bence devrim niteliğinde bir karar. Spor, statlar onlarla ilgili geniş bir karar var. Eğer bu daha da uzayacaksa zamanla ilgili sıkıntımız var. En azından Kulüpler Birliği Vakfı ile Süper Lig AŞ konusunu bir torba yasa ile aşabilir miyiz diye düşünüyoruz. Arzumuz o yönde ama diğer kanunun da takipçisiyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız'dan sonra Başbakanımız ile Gençlik ve Spor Bakanımız'ı da ziyaret edeceğiz ve bu 18 ıslak imzalı ve federasyonun mutabakat zaptını sunacağız. İnanıyorum ki meclis kapanmadan Süper Lig AŞ'nin işini çözeceğiz."

Türk futbolunda yeni dönem başlıyor



"TFF ASLİ GÖREVLERİNE DEVAM EDECEK, BİZ DE ASLİ GÖREVİMİZİ YAPMIYORDUK, YAPMAYA BAŞLAYACAĞIZ"

TFF ile aralarındaki ilişkiyi de değerlendiren Göksel Gümüşdağ; "4 Haziran'da 18 kulübünün de bulunduğu Sayın Demirören'le bir centilmenlik anlaşması imzaladık. Dolayısıyla bunu bir anlaşmaya döktük. Orada bir sıkıntımız yok. TFF ile Kulüpler Birliği Vakfı aynı yolda yürümüyor. Hepsinin ortak menfaati Türk futboludur. Biz de bu birlik ve beraberliğimizi baştan beri zaman zaman acaba Kulüpler Birliği Vakfı her şeyi yönetecek mi? TFF mi yönetecek? Değerli arkadaşlar TFF asli görevlerine devam edecek. Biz de asli görevimizi yapmıyorduk, yapmaya başlayacağız" şeklinde konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER