MİLLİ TAKIM

Kazakistan'ın yeni hocasını halk belirleyecek

Kazakistan Futbol Federasyonu, yeni teknik direktörünü belirlemek için ilginç bir yönteme imza attı.

Kazakistan'ın yeni hocasını halk belirleyecek

Kazakistan Futbol Federasyonu, milli takımın başına geçecek yeni ismi belirlemek için resmi internet sitesi üzerinden anket düzenliyor.

Kazakistan Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde yer alan ankette ilk olarak kullanıcılara yeni teknik direktörün "Yerli mi, yabancı mı?" olması gerektiği soruluyor. Bu anket tamamlandıktan sonra belirlenecek 4 adayı yine halk oylayacak.

Chedjou o hareketi neden yaptı?

Federasyon Sözcüsü Dmitry Nesterenko, bu oylamanın ardından halkın bir listeden teknik direktörün ismi için oy kullanacağını açıkladı. Nesterenko, "Adaylar gerçekçi olacak. Jose Mourinho gibi dünya yıldızları listede yer almayacak" dedi.

Oylamanın geçerli olması için federasyon 50 bin katılım şartı koşmuştu ama sürenin dolmasına dört gün kala katılımın ancak 2 bin 600 dolayında olduğu açıklandı. Nesterenko, "Burada futbolun popülaritesiyle ilgili sıkıntı yok. İnsanlar futbol maçlarına gidiyor, izlemeyi seviyor ama neden oy kullanmıyorlar, bilemiyorum" diye konuştu.

Kazakistan, 1991'de bağımsızlığını ilan ettikten sonra milli takımda beşi yabancı olmak üzere toplam 13 teknik adam çalıştı. Takımın başında son olarak Rus Yuri Krasnoshan bulunuyordu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER