MİLLİ TAKIM

Kaan Ayhan Fatih Terim'e övgüler yağdırdı

Milli takımın genç oyuncularından Kaan Ayhan, Goal'e konuştu; Fatih Terim'i bir baba figürü olarak gördüğünü söyledi.

Kaan Ayhan Fatih Terim'e övgüler yağdırdı

Fortuna Düsseldorf'un 21 yaşındaki stoper oyuncusu Kaan Ayhan, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in yeni gözdelerinden.

A Milli forma ile sadece 4 maça çıkan Kaan, takımın savunmada yaşadığı problemler nedeniyle İzlanda maçından sonra eleştiri oklarından nasibini aldı. Kaan bu eleştirilere kulak tıkadığını söylüyor.

Goal 'e konuşan Kaan Ayhan, bu durumu "Medyayı kafama takmamaya çalışıyorum. Çünkü biliyorum ki bir gün kahramanken, ertesi gün günah keçisi olabiliyorsunuz. Türk medyası Alman medyasından daha aşırı bir tavra sahip çünkü Türk futbolunda duygusallık daha fazla rol oynuyor." sözleriyle açıklıyor.

Hırvatistan ve İzlanda maçlarına ilk 11'de başlayan, Ukrayna maçında ise ikinci yarıda oyuna giren Kaan, milli formayı giyerek aldığı sorumluluğun da bilincinde.

"BENİM İÇİN BİLE SÜRPRİZ OLDU"

"Ukrayna maçının ardından büyük övgü topladık çünkü ikinci yarıda 2-0'dan geri döndük. İzlanda maçından sonra ise teknik direktörümüzü, beni oynattığı için eleştirdiler. Ama Türk Milli Takımı'nda oynayan biri olarak böyle şeylerle başa çıkabilmelisiniz. Kendinize inanmalı ve güvenmelisiniz."

Peki kısa sürede, Terim'in tercih ettiği isimlerden biri olmasına şaşırdı mı? Kaan'ın bu soruya yanıtı şöyle: "Bu kadar çabuk ve sık oynamam, hele ki Hırvatistan'a karşı, benim için bile sürpriz oldu. Teknik direktörümün bana duyduğu güvenin tadığını çıkarıyorum ve tecrübemi artırmaya çalışıyorum."

Söz Fatih Terim'e gelmişken, Kaan Ayhan teknik direktörü hakkında ne düşünüyor? 1994 doğumlu savunma oyuncusu, Terim'le tanışmadan önce otoriter bir figürle karşılaşacağını düşünmüş.

Emre Mor'dan sonra Terim'den bir bomba daha

"Milli takıma ilk kez çağrıldığım anı hatırlıyorum. O ana dek Terim'i sadece televizyonlardan tanıyordum. Dışarıdan bakıldığında çok ciddi ve katı bir havaya sahip. Dolayısıyla, bir nevi 'Türk Felix Magath' ile karşılaşmayı bekliyordum. Ancak kendisi hiç öyle biri değil. Takım içerisinde çok sayılan ve sevilen biri. Bizim için bir baba figürü gibi. Maçlarda bir anda duygusal tepkiler verebiliyor, dolayısıyla sert teknik adam izlenimi ortaya çıkıyor. Terim hem insani anlamda, hem de profesyonel anlamda harika biri ve onun için her oyuncu alevlerin içine dalar. Milli takım için Fatih Terim'den daha iyi bir seçenek olduğunu hayal bile edemiyorum."

"ARDA VE BURAK'IN ALINMAMALARI, TERİM'İN KARARI"

Goal isimli internet sitesine konuşan Kaan Ayhan, Fatih Terim'in Arda Turan ve Burak Yılmaz'ı kadroya çağırmaması konusunda ise daha çekingen yanıtlar veriyor: "Bu Terim'in kendi kararı. Ben Avrupa Şampiyonası süresince kadroda değildim dolayısıyla orada neler yaşandı bilmiyorum. Ama bu takım içerisinde önemli bir konu değil. Biz, futbolcular olarak, takım içerisine sükunet getirmeliyiz ve maçlara konsantre olmalıyız."

Sezon başında 500.000 avroluk bir bonservis bedeli karşılığında Schalke'den Düsseldorf'a giden Kaan Ayhan, Süper Lig'den teklif alıp almadığına yönelik soruya ise "Türk medyasının işleyiş şekli biraz farklı. Her futbolcunun kendine has bir kariyer çizgisi var. Benim için Düsseldorf doğru bir seçimdi." yanıtını veriyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER