MİLLİ TAKIM

İtalyan gazete Fatih Terim'i yazdı

İtalyan spor gazetesi La Gazzetta dello Sport, İtalya'nın İrlanda Cumhuriyeti'ne yenilerek Türkiye'nin elenmesine neden olmasını Fatih Terim üzerinden gördü.

İtalyan gazete Fatih Terim'i yazdı

Fransa’nın ev sahipliğini yaptığı EURO 2016’da, İtalya’nın İrlanda’ya yenilmesi ve bu sonuçla Türkiye’nin elenmesi Çizme basınında geniş yer buldu. La Gazzetta dello Sport, “Terim elendi, bir kez daha İtalya’nın ihanetine uğradı” başlığıyla bir haber yayımladı.

La Gazzetta dello Sport, Fatih Terim’in başkanları ile anlaşamadığı Fiorentina ve Milan takımlarından kovulduğunu hatırlatarak, “Bizim yenilgimiz ona Avrupa’ya mal oldu” diye yazdı.

Terim’in “İtalya hep kalbimde” açıklamaları yaptığı belirtilen yaklaşık yarım sayfalık haberde, “Belki dünden sonra bu daha az böyle olacak” denildi.

Anlaşma sağlandı! İşte Fatih Terim'in yeni takımı

TERİM: “İTALYA’YI TUTACAĞIM”

Çek Cumhuriyeti galibiyetinin ardından, stadyum çıkışında Fatih Terim’in İtalyan gazetecilerin sorularını yanıtladığı belirtilen haberde, şöyle bir aktarımda bulunuldu: “Elbette ki bu galibiyet, bir mucize yaratmak için yetmeyecekti. Dışarıdan bir yardım gerekiyordu. Bunun başında Conte’nin İtalya’sı geliyordu.

Terim bunu biliyordu. Kollarını açarak, ‘Bunu umuyorum (İtalya’nın kazanmasını) ve karşılaşmada sizin takımı tutacağım, ancak buna ihtiyacınız olmayacak, çünkü zaten güçlü bir takımsınız’ dedi. Yapacak bir şey yok. İmparator bir kez daha İtalya tarafından yalnız bırakıldı.”

İtalya’nın ihanetinden sonra Terim’in Türkiye’sinin bir üst tura çıkamadığı belirtilen yazıda, “Dün akşamdan sonra da İtalya kalbinizde olmaya devam edecek mi İmparator?'' sorusu yöneltildi.

“BERLUSCONİ TERİM’İN HAVASINI BEĞENMİŞTİ”

Terim’in İtalya yıllarına atıflar yapılan ve kısa biyografisine de yer verilen haberde şu ifadeler kullanıldı: “Türk (Terim), 2000 yılında bu ülkeye geldiğinde ona ünlü zaferi (2000’deki UEFA Kupası) ve motivasyonu eşlik ediyordu. Al Pacino’nun “Kazanma Hırsı” filmindeki gibi motivasyon konuşmaları yapıyordu. O, yoksulluk içinde büyüdü ve futbol sayesinde bundan kurtuldu.”

Terim’in, futbolculuktaki enerjisini, teknik direktörlüğe de taşıdığı belirtilen haberde, 90’lı yıllarda Galatasaray’ı çalıştırırken elde ettiği başarılar hatırlatılarak, “Tüm bu birikimle İtalya’ya, Fiorentina’ya geldi. Takımı İtalya Kupası finaline taşıdı (Fiorentina kazandı), ancak İmparator, Cecchi Gori’nin (başkan) yatırım yapmak istemediğini anlayınca Terim teknenin küreklerini çıkardı ve kovuldu (finalden birkaç hafta önce).

Sonra Milan’a geldi. Başkan Silvio Berlusconi bu adamın havasını sevmişti ve onu içgüdüsel olarak takımın başına getirdi. Terim döneminde Rui Costa bile geldi. Ancak takım havalanmadı ve Türklerin İmparatoru ile Şövalye (Berlusconi) arasında bir uyuşma olmadı, yollar ayrıldı. Onun yerine, takıma süper bir döngü kazandıran Ancelotti geldi.”

İTALYA VE İRLANDA ANLAŞMIŞ GİBİYDİ

Öte yandan La Gazzetta dello Sport, dünkü maça yedekleri süren Teknik Direktör Antonio Conte ve takımı sert sözlerle eleştirdi. “İtalya’yı bize geri verin” manşetiyle okuyucularına ulaşan gazete, “İtalya’nın yedekleri ne kadar da kötü. Sahada soluk bir İtalya vardı. İrlanda’nın insafına kaldık, İspanya karşısında daha iyi olmak zorundayız” ifadelerini kullanarak, gök mavililer ve Conte’nin performansına 10 üzerinden 5’er puan verdi.

Gazetedeki bir analiz yazısında, özellikle orta sahada bir kaliteye ihtiyaç olduğu ifade edilirken, “Dünkü karşılaşmada, geçtiğimiz yüzyılın başına, futbolun uzun mesafeli pas paylaşımları, çok koşma ve sıfır top sürmeyi öngören ‘kicking game’ olduğu dönemlere dönülmüş gibiydi” denilerek, kötü oyun konusunda İtalya ve İrlanda’nın sanki anlaşmış gibi olduğu öne sürüldü. Gazete, temelde dünkü maçta hiçbir İtalyan oyuncunun futbol oynamadığını, kabul edilemez hatalar yaparak, hepsinin pasif İrlanda tarzına ayak uydurduğunu da ekledi ve bunun gök mavililerin karakterine hiç de uymadığını ifade etti.

Yorumlar
TREND HABERLER