DÜNYADAN FUTBOL

İngilizlerden Müslüman futbolcular için 'şampanya' kararı

İngiltere Futbol Federasyonu Müslüman futbolcular için tarihi bir karara imza attı. 18 Mayıs’taki Watford ile Manchester City arasında oynanacak FA Cup finalinin Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle Müslüman futbolcular için kupa törenine 'şampanya' getirmek yasaklandı.

Yusuf Özışık
Yusuf Özışık[email protected]
İngilizlerden Müslüman futbolcular için 'şampanya' kararı

İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Müslüman futbolcular için sevindirici haber geldi. Federasyon 18 Mayıs’taki Watford ile Manchester City arasında oynanacak FA Cup finalinin Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle Müslüman futbolcular için kupa törenine 'şampanya' getirmeyi yasakladı.

Federasyonun bu kararına göre finalde kupayı kazanan takım şampanya patlatmayacak, herhangi bir alkollü içecekle statta kutlama yapılmayacak. İngiliz basını kararı eleştirirken, “Şampiyon oyuncular 1 bardak şampanya bile içemeyecek. Federasyon yıllardır devam eden uygulamayı hurdaya çıkardı” yorumu yaptı.

SOYUNMA ODASINDA BİLE OLMAYACAK

Federasyonun bazı oyuncuların alkol tüketecek yasal yaş sınırının altında olması nedeniyle de bu uygulamaya gittiği belirtiliyor. Soyunma odasına kutlamalar için alkolsüz içecek konulacak.

TREND HABERLER
Yorumlar 1 yorum
TREND HABERLER