MİLLİ TAKIM

HDP'li Pervin Buldan'dan yok artık dedirten ıslık yorumu

Türkiye-İzlanda maçındaki ıslıklı protestaya HDP'li Pervin Buldan, "yok artık" dedirten bir yorumda bulundu.

HDP'li Pervin Buldan'dan yok artık dedirten ıslık yorumu

HDP'li Pervin Buldan, dün Millilerin İzlanda'yı 1-0 yendiği maçla ilgili tuhaf, tuhaf olduğu kadar skandal bir yoruma imza attı.

Buldan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İzlanda'nın yenilgisini, tribünlerdeki ıslık çalan gruba bağladı. 

Türkiye-İzlanda maçı öncesi, Ankara'daki saldırı nedeniyle saygı duruşu yapıldı. Bu sırada bir grup taraftan ıslık çaldı. Maç kadar konuşulan ve tartışılan bu olaya HDP'li Pervin Buldan, "yok artık" dedirten bir yorumda bulundu.  

Buldan, Twitter hesabında İzlanda'nın yenilmesini bu ıslıklara bağladı. Buldan'ın mesajı şöyle:

''İzlanda'nın bu akşamki yenilgisi, Ankara için saygı duruşuna türbünlerden gelen ıslık ve yuhalamalara şok olduklarındandır...'' 

Konya'daki saygı duruşunda ıslık sesleriAnkara'da hayatını kaybedenler için Milli maç öncesi saygı duruşunda bulunuldu. Bazı taraflarlar bunu ıslıkladı.

Fatih Terim yönetiminde İzlanda'yı yenin millilerin başarasını ıslıklara bağlayan Pervin Buldan'ın paylaşımı şaşkınlığa neden olurken, ıslık olayının perde arkası da ortaya çıktı. ''Tribünün ev sahibi'' konumundaki Konyaspor taraftar grubu Nalçacılılar’dan açıklama geldi.

Nalçacılılar Derneği Basın Sözcüsü İlker Durmaz olayın iç yüzünü anlattı.

''Yanlış anlaşılma var''
Taraftarların saygı duruşunu ıslıklamadığını belirten Durmaz “Saygı duruşu esnasında bizden olmayan bir grup taraftar slogan atmaya kalktı. Biz onları susturmak için ıslık çaldık ancak yanlış anlaşıldık” dedi. 

''Sessizliğin korunması için uyarılarımızı yaptık''
Durmaz “Biz zaten maçtan önce de olası bir protestoya karşı hazırlık yapmıştık. Gerek sözlü olarak gerekse taraftar grubumuzun facebook hesabından ‘Saygı duruşunda sessizliğin korunması için’ uyarılarımızı yaptık. Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri de hassas davranılması gerektiğini, sessiz kalınması gerektiğini tarafımızla paylaştılar" dedi.  

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER