SÜPER LİG

Galatasaray'ın vazgeçilmez beşlisi

Galatasaray, yeni sezonda 11 resmi maça çıkarken bu müsabakaların tamamında forma giyen oyuncu sayısı 5 oldu.

Galatasaray'ın vazgeçilmez beşlisi

Spor Toto Süper Lig'de yükselen performansıyla dikkati çeken ve kötü başladığı sezonda yeniden zirvenin ortağı haline gelen Galatasaray'ın tüm maçlarında forma giyen oyuncu sayısı 5 oldu.

Sarı-kırmızılı futbolcular Fernando Muslera, Hakan Balta, Wesley Sneijder, Lukas Podolski ve Umut Bulut, Spor Toto Süper Lig, Süper Kupa ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan 11 resmi maçta da süre alarak teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun vazgeçilmezleri arasına girdiler.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, sakatlıklar nedeniyle zaman zaman kadro rotasyonunda sıkıntı yaşasa da, bu 5 oyuncuyu ihtiyaç duyduğu her an hazır durumda buldu.

Muslera ve Hakan'ın firesi yok

Galatasaray'ın geride kalan 11 resmi maçında da forma giyen isimlerden kaleci Fernando Muslera ve savunma oyuncusu Hakan Balta, fire vermeyen iki isim olarak dikkati çekti.

Bu iki oyuncu, takımlarının yeni sezondaki tüm maçlarında 90 dakika sahada kalarak en istikrarlı isimler oldular ve 990'ar dakika süre aldılar.

Özellikle Uruguay Milli Takımı'na gidiş ve dönüşünde çok uzun mesafeler kat etmesine karşın, 19 saati bulan yolculukların ardından sahadaki yerini alan Muslera, performansıyla da taraftarın ve teknik heyetin gözdesi durumunda.

Savunma gibi zorlu bir bölgede forma giymesine rağmen, 32 yaşında güven veren bir futbol ortaya koyan, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu tarafından da futbol bilgisi en yüksek oyunculardan biri olarak gösterilen Hakan Balta, bu sezon tüm resmi maçlarda baştan sona sahada kalmayı başardı.  

Sneijder ve Podolski 11'in değişmezi

Sarı-kırmızılı takımın yıldız isimleri Wesley Sneijder ve Lukas Podolski, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun ilk 11'lerinin değişmezi konumundalar.

Galatasaray'ın geride kalan 11 maçında da ilk 11'de yer alan Sneijder ve Podolski, sarı-kırmızılı teknik adamın en güvendiği isimler arasında yer aldı.

Sneijder, yapılan 11 maçın 7'sinde 90 dakika sahada kalıp, 4'ünde ikinci yarı oyundan çıkarken, toplam 920 dakika süre aldı. Podolski ise 11 maçın 4'ünde 90 dakika süre alıp, 7 kez sahadaki yerini başka takım arkadaşına devrederek 880 dakika ter döktü.

Umut Bulut maç kaçırmadı

Galatasaray'ın tecrübeli oyuncusu Umut Bulut, performansıyla zaman zaman eleştirilerin hedefi olsa da geride kalan 11 müsabakanın tamamında süre alan bir başka isim oldu.

Sarı-kırmızılı takımda bu sezon yapılan maçların yalnızca 5'inde ilk 11'de sahada yerini alan Umut, 6 müsabakada ise sonradan oyuna dahil olarak tüm maçlarda forma giydi.

Umut, sahada kaldığı 541 dakikada 2 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Sakatlıklar ve cezalar kadro istikrarını etkiledi

Sarı-kırmızılı ekipte yaşanan sakatlıklar ve kart cezalısı durumuna düşülmesi nedenleriyle bir çok önemli oyuncu istikrarlı olarak sahada kalamadı.

Takımın yıldız isimlerinden Burak Yılmaz ve Aurelien Chedjou sakatlıklar nedeniyle, Selçuk İnan ise kırmızı kart cezası nedeniyle maç kaçırdı.

Burak Yılmaz, sakatlık nedeniyle 3 maç kaçırırken, Chedjou da 5 karşılaşmada takımda yer alamadı. Selçuk ise kırmızı kart cezası nedeniyle 2 maç ceza alırken, istikrarlı oyuncular listesine girme şansını bu nedenle yitirdi.

Cezalı olduğu 2 müsabakanın dışındaki 9 maça da ilk 11'de başlayan Selçuk, 8 maçın tamamında sahada kaldı ve 1 karşılaşmanın ise son dakikasında oyundan çıktı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER