GALATASARAY

Galatasaray'ın Onyekuru planı

Ara transfer döneminde kadrosuna katmak istediği Nijeryalı oyuncu için girişimde bulunacak olan Cim-Bom, Fransız kulübünü UEFA Mali Fair Play kriterlerini aşmadan ikna etmek istiyor.

Galatasaray'ın Onyekuru planı

Galatasaray, ara transfer döneminde takıma kazandırabilmek için fedakârlık yapacağı Henry Onyekuru için formülü buldu. Galatasaray, Monaco’ya yarım sezon için 1.5, gelecek yıl için ise 3.5 milyon euro kiralama bedeli önerecek, satın alma opsiyonu için de 10 milyon euro teklif edecek.

Cim-Bom, sezon başında Everton’dan 15 milyon euro bonservis karşılığında Monaco’ya transfer olan ancak Fransa’da şans bulamayan Nijeryalı oyuncuyu devre arasında satın alma opsiyonlu kiralamak istiyor.Sarı-kırmızılıların futbolcuyu 1.5 sezon için kiralamak istediğini Monaco’ya iletecek, satın alma opsiyonu için ise 10 milyon euro sözleşmeye yazılmasını isteyecek. Kiralama bedeli olarak ise yarım sezon için 1.5, önümüzdeki sezon için ise 3.5 milyon önerilecek.

Futbolcunun tekrar şans bulup parlaması için Galatasaray’a gelmesinin bir fırsat olacağını Monaco Yönetimi’ne aktaracak olan Galatasaray’ın en büyük kozu ise oyuncunun tercihi olacak.

‘Çok mutsuzum’ 
Monaco’da mutsuz olan ve Galatasaraylı yetkililere haber göndererek, “Devre arasında beni mutlaka alın. Burada çok mutsuzum. Başka tekliflerin geldiğini duyuyorum ama eğer bir kulübe kiraya gideceksem bu Galatasaray’dan başkası olmayacak” ifadelerini kullandı.Teknik direktör Fatih Terim, Babel’den sol kanatta istediği verimi alamadığı için Onyekuru’nun kiralanmasını istiyor. Böylece savunma arkasına koşu yapabilecek oyuncu sorununun giderilmesiyle beraber takımın hızı da artacak.

4 maçta forma giydi 
Galatasaray ile kiralık sözleşmesi sona erdikten sonra Everton’üa dönen, daha sonra Monaco tarafından transfer edilen Henry Onyekuru, Fransa Ligi’nde istediğini bulamadı. İkisi ilk 11 olmak üzere sadece 4 karşılaşmada forma giyen Nijeryalı oyuncu, hiç gol atamadı, sadece bir gol pası verdi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER